Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaDALMACIJA Grad Split za potpore obrtnicima izdvojio 1,7 milijuna kuna

DALMACIJA Grad Split za potpore obrtnicima izdvojio 1,7 milijuna kuna

– ​Grad Split je za potpore obrtnicima izdvojio oko 1,7 milijuna kuna temeljem natječaja na koji su pristigle 234 prijave, a među kojima je 84 obrtnika dobilo novčana sredstava.

​”​Predviđen iznos iz gradskog proračuna za tu namjenu iznosio je 800​ tisuća kuna, no zbog iznimno velikog interesa, gradonačelnik Andro Krstulović Opara odobrio je dodatni raspoloživi iznos od 970​ tisuća kuna, što je ukupno ​više od ​1​,​7​ milijuna kuna”, stoji u priopćenju iz Gradske uprave.

Navode da se time u izazovnim vremenima pandemije koronavirusa želi pomoći što većem broju obrtnika u Splitu, s obzirom na veliki interes i broj prijava​.

Obrtništvo, po mišljenju Krstulovića Opare i povjerenstva koje je bilo zaduženo za ocjenjivanje, omogućava samozapošljavanje i zapošljavanje pa i onima koji bi, zbog svoje dobi ili nekog drugog osobnog razloga, ostali izvan tržišta rada, a time i na teret društva.

​”​Obrt omogućava zadovoljenje mnogih naših malih i svakodnevnih potreba – od krojačkih usluga i šišanja do popravaka kućanskih aparata i plinskih instalacija te na taj način popunjava niz tržišnih segmenata koji za veće gospodarske subjekte nisu dovoljno atraktivni”, stoji u priopćenju.

U posljednje četiri godine​ d​odijeljeno je 313 bespovratnih potpora u ukupnom iznosu ​većem ​od 5​,​8​ milijuna kuna.

Hina /foto Pixabay

- Oglas -