U srijedu, 30. travnja, u Brelima će započeti Autentica Food&Wine festival, manifestacija posvećena promociji održivog turizma kroz domaću eno-gastro ponudu. Otvorenje festivala i konferencije „Budućnost održivog turizma kroz autentičnu gastronomiju“ održat će se u hotelu Bluesun Soline, s početkom u 10:00 sati, uz prigodne pozdravne govore.
Prvoga dana festivala na rasporedu su tri stručna panela te edukativna radionica:
u 10:30 počinje Panel 1 na temu budućnosti održivog turizma kroz autentičnu gastronomiju,
u 12:00 slijedi Panel 2 o razvoju destinacijskih gastro brendova,
a u 13:10 Panel 3 na temu brendiranja destinacije kroz gastro manifestacije.
U 12:45 održat će se i edukativna radionica o pravima i odgovornostima u hotelijerstvu.
Sudjelovanje su najavili predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice SDŽ, kao i brojna istaknuta imena domaće gastro scene – među njima poznati chef Ivan Pažanin, stručnjak za brendiranje Božo Skoko, predstavnici hotelskih grupacija, vinari te organizatori poznatih gastronomskih manifestacija.
Festival se tijekom svibnja nastavlja na trgovima, u restoranima i konobama Makarske rivijere i Zabiokovlja, gdje će lokalne zajednice predstaviti svoju jedinstvenu eno-gastronomsku ponudu.
Organizatori pozivaju sve zaljubljenike u autentične okuse, turističke i ugostiteljske djelatnike te sve zainteresirane da im se pridruže u predstavljanju bogatstva domaće gastronomske baštine.
A.M.
A4 Program (2)