Utorak, 5 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBIOKOVO U 21:30 kucali na vrata HGSS-a noseći 3-godišnje dijete s potresom...

BIOKOVO U 21:30 kucali na vrata HGSS-a noseći 3-godišnje dijete s potresom mozga koje je udario konj

Taman kada su se pripadnici HGSS-a proteklog petka spremali na spavanje, na vrata im je pokucao poljski turist noseći na rukama 3-godišnje dijete koje je iste večeri udario konj. Bilo je već 21:30, vrijeme kada je Park prirode Biokovo već zatvoren (najmanje jedan sat), pa GSS-ovcima nije bilo na pameti da će ih u tu uru, bez dojave, tražiti obitelji s djecom koje su pošle upoznati planinu.

– Rekli su nam da je dijete udario konj. Zvali smo hitnu, oni su došli do nas i utvrđeno je da dijete ima blagi potres mozga te modricu na području prsa. Kada su nam ga donijeli, izgledalo je loše i zaista nije bio lijep prizor vidjeti dijete na rukama. Ono što je važno i na što uvijek upozoravamo jest da se ne treba pribiližavati životinjama. To su divlji konji i te su obavijesti postavljene u parku, ali nažalost ne shvate ih svi ozbiljno. Srećom je sve dobro završilo, kazao nam je Ante Kukavica, pročelnik HGSS-a Makarska.

Na naše pitanje što su turisti radili u večernjim satima u parku prirode, odvratio je da ne zna, jer je radno vrijeme do 20:15 te su, kako veli, svi upozoreni na to pri ulasku.

– Očito su uživali u zalasku sunca pa se zadržali, odvratio je te dodao kao imaju pune ruke posla zadnjih dana.

Upravo stoga, važno je i da turisti i domaćini budu svjesni pravila u parku prirode koja tu zasigurno nisu bez razloga.

M.D./foto M.D.

- Oglas -