Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaMOZAIKŽivotBEATLES & THE STONES: Jagger i Richards izbacili novu pjesmu, legendarni Yellow...

BEATLES & THE STONES: Jagger i Richards izbacili novu pjesmu, legendarni Yellow Submarine u subotu besplatno na YouTubeu

Jedno od najjačih oružja za svladavanje ove izolacije u kojoj živimo je, naravno, glazba. A upravo ovog tjedna u borbu oprotiv koronavirusa uključili su se članovi dvaju najvećih bendova svih vremena – The Beatlesa i The Rolling Stonesa.

Tako je „We all live in a yellow submarine” u koronakrizi postao “We’re all in this together”. U okviru motivacijske kampanje #StayHome (ostanidoma) tijekom pandemije, YouTube će korisnicima emitirati besplatno animirani “Yellow Submarine” Beatlesa iz 1968. na jedan dan.

To će početi u subotu na službenom kanalu Beatlesa na kojemu će se gledatelje potaknuti da pjevaju uz pomoć teksta pjesama koji će se kod svakog glazbenog broja pojavljivati na dnu ekrana.

“Za one kojima nedostaje zajedničko pjevanje imam dobre vijesti”, kazao je u promotivnom videu na Twitteru Ringo Starr. “Uključite se… za specijalni ‘Yellow Submarine’ pjevajući film za djecu i one koji se osjećaju djecom. Mir i ljubav.”

Prvi put prikazana u kinima 2018. kako bi se proslavila 50. obljetnica filma, verzija “Yellow Submarine” za pjevanje obuhvaća pjesme Beatlesa poput “Eleanor Rigby,” “When I’m Sixty-Four,” “Lucy in the Sky With Diamonds,” “All You Need Is Love,” “It’s All Too Much” i naravno naslovnu pjesmu. 

S druge strane, najdugovječniji rock bend svih vremena, nenadmašni Rollling Stonesi, upravo su jučer (četvrtak) objavili novu pjesmu „Living in a ghost town”, koja je inspirirana upravo aktualnim stanjem u svijetu a ujedno je u pitanju prva „stvar” koju su snimili još od 2012.godine. “Bili smo u studiju, The Stones, snimili neki materijal prije mjera i tu je bila jedna pjesma za koju sam mislio da će odjeknuti u vremenima u kojima živimo”, kazao je Mick Jagger, 76-godišnji pjevač, u video poruci obožavateljima.

“Njezin je naslov ‘Living in a ghost town’ i nadam se da će vam se svidjeti”, dodao je Jagger.

Gitarist Keith Richards (76) u zasebnoj je poruci rekao da je pjesma dio novog albuma.

“I tada se ovo sr… dogodilo i Mick i ja smo odlučili da ovo treba ići odmah”, rekao je Richards.

Hina/M.D.

 

- Oglas -