Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaMAKARSKAKLJUČ U BRAVU Državni inspektorat donio rješenje o zabrani rada makarske tržnice

KLJUČ U BRAVU Državni inspektorat donio rješenje o zabrani rada makarske tržnice

Gradska tržnica radi nelegalno i slijedi joj ključ u bravu ako se ne legalizira, zvuči nevjerojatno, ali je istinito. Naime, kako nam je potvrdio Državni inspektorat RH, tržišna inspekcija Državnog inspektorata obavila je u listopadu 2021. godine nadzor nad gradskom tržnicom.

– Nadzorom je utvrđeno kako za prodajni objekt, opremu i sredstva rada pružatelj usluge nema izdano rješenje o ispunjavanju propisanih uvjeta od nadležnog tijela državne uprave. Sukladno navedenom doneseno je rješenje o zabrani daljnjeg obavljanja djelatnosti trgovine na malo do otklanjanja utvrđenih nedostataka, odnosno do ishođenja rješenja o minimalno tehničkim uvjetima. Na navedeno rješenje  u upravnom postupku stranka je podnijela žalbu, stoji u odgovoru inspektorata na naš upit.

- Oglas -

Upit smo poslali jer su krenule priče kako bi tržnica trebala seliti budući nema uporabnu dozvolu. Također, kako se navodi, problem je s navodno bespravnom tendom koja je postavljena prije dvije godine.

Gradonačelniku Zoranu Paunoviću te Gradu Makarska stigle su kazne, no iz inspektorata nam nije potvrđeno o kojim se iznosima ni prekršajima radi. Nije nam pojašnjeno ni što će biti s korisnicima koji imaju ugovore i koji žive od trgovine.

Naime, gradonačelniku smo poslali upit isti dan kad i Inspektoratu, ali nismo dobili odgovor. Neslužbeno doznajemo da se provodi proces ishođenja uporabne dozvole kako bi se legalizirao rad tržnice.

Ivona Ćirak /foto I.Ć.

- Oglas -