Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaSPORT1.B liga: Galeba ovaj vikend očekuje dvostruki program u Puli

1.B liga: Galeba ovaj vikend očekuje dvostruki program u Puli

Ove subote na rasporedu je posljednje kolo ovosezonskog izdanja 1.B vaterpolske lige. Makarski Galeb gostovat će kod pretposljednjeg Delfina, a dan ranije očekuje ga i zaostala utakmica 8. kola protiv Pule. Obje utakmice odigrat će se na pulskom bazenu.

Makarani će oba susreta odigrati u razmaku od svega jednog dana (petak i subota). Prva na redu je zaostala utakmica protiv Puljana, koja je na rasporedu u petak u 20:30. Vaterpolisti Pule u dosadašnjih 8 nastupa nisu osvojili ni jedan jedini bod, a sličan scenarij vjerojatno ih očekuje i u utakmici protiv Galeba. Makarani u posljednje vrijeme pružaju odlična izdanja te se iz tjedna u tjedan sve više uspinju na prvenstvenoj ljestvici. Galeb trenutno drži 7. mjesto s 13 osvojenih bodova, a kako mu se do kraja prvenstva otvorio raspored, našim vaterpolistima nudi se lijepa prilika da još malo popravi svoj konačan plasman. Makarani su u prošlom kolu u Splitu dočekali Crikvenicu (još uvijek je bila snazi kazna HVS-a koja nalaže da Galeb u dvije sljedeće domaće utakmice ne smije igrati u Makarskoj), a konačnih 19:10 najbolji je pokazatelja odnosa snaga u bazenu. Galeb je dominirao tijekom cijelog dvoboja te je na kraju došao do zasluženih bodova.

Sutrašnja utakmica u Puli po svemu bi trebala biti „jednosmjerna ulica“, ali opreza nikad dosta. Premda je Galeb znatno jači od svojih suparnika, ovaj susret ne smije shvatiti olako. U sportu svako podcjenjivanje može biti skupo. No, to ne znači da Galeb treba bježati od uloge favorita. Dapače, od naših vaterpolista očekuje se da budu u svom najboljem izdanju i do nova tri boda dođu bez nepotrebnog stresa.
Dan nakon ogleda s Puljanima, Galebovce čeka utakmica protiv Delfina. Iako se radi o klubu iz Rovinja, utakmica se neće odigrati na njihovom bazenu već će se i ona odigrati u Puli. Razlog tome je činjenica da i Delfin (baš kao i Galeb) također mora odigrati zaostali susret protiv Pule, a riječ je o nadoknadi 5. kola. Dakle, na pulskom bazenu ovog će se vikenda održati trostruki program!

Delfin je prije sedam dana doživio težak poraz u Dubrovniku (30:9), pa još uvijek postoji mogućnost da kraj sezone dočeka na poziciji fenjeraša. Kako bi izbjegao najcrnji scenarij pobjeda u ogledu protiv Pule nameće mu se kao imperativ (Galeb je ipak nekoliko „koplja“ iznad Delfina pa u utakmici protiv nemaju gotovo nimalo izgleda za izvući pozitivan ishod). Vratimo se našem Galebu. Baš kao i u susretu protiv Pule, Makarani i u ovaj ogled ulaze kao izraziti favoriti. Rovinjani su u dosadašnjem dijeli natjecanja uspjeli osvojiti tek jedan bod, a osvojili su ga u utakmici protiv Crikvenice.

Samim time, jasno je da Galeb i u ovom susretu veliki favorit, a mi se nadamo da će taj status u konačnici i potvrditi. Za kraj, spomenimo da nadolazeći sportski vikend možemo okarakterizirati i kao „dane Makarana u Puli“. Naime, uz vaterpoliste, u petak i nedjelju Novo Vrijeme traži svoje prve ovosezonske pobjede na istarskom tlu. Prva utakmica finala igra se u petak, a druga već u nedjelju. Sve što nam preostaje je i Galebu i Novom Vremenu poželjeti svu sreću u lovu na izuzetno bitne pobjede!

Dora Srzić / foto Pixabay

- Oglas -