Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKVISEĆI VRTOVI ZA OSOBE SMANJENE POKRETLJIVOSTI Radno i veselo popodne članova Sunca...

VISEĆI VRTOVI ZA OSOBE SMANJENE POKRETLJIVOSTI Radno i veselo popodne članova Sunca i Lanterne

Ispred prostorija Udruge Sunce danas je bilo radno i veselo, gdje su se članovima Sunca pridružili prijatelji iz Savjetovališta Lanterna, koji u partnerstvu provode projekt Osvijesti i prihvati promjenu podržan od Ureda za udruge, kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje.

Jednoipolgodišnja provedba projekta se polako provodi kraj, a rezultati projekta će još dugo biti vidljivi u obliku školskog staklenika, uređenog školskog okoliša te sada i visećih vrtova prilagođenih za vrtlarenje osoba smanjene pokretljivosti. Jedan od ciljeva ove akcije je senzibilizacija zajednice o mogućnostima i potrebama osoba s invaliditetom, sprečavanju njihove institucionalizacije i marginalizacije te povećati broj inkluzivnih volontera stvaranjem uvjeta za volontiranje u zajednici jer se volontiranjem stvaraju pozitivne promjene na događanja u zajednici.

– Nakon uspješno odrađenog posla korisnici Udruge Sunce i volonteri su se okupili u ugodnom i veselom druženju. Ovo je samo jedna od brojnih aktivnosti provedenih kroz projekt Osvijesti i prihvati promjenu, kojim smo nastojali građanima Makarske i Makarskog primorja približiti življenje u skladu s načelima održivog razvoja te ih educirati o istom. Ovakvi i slični projekti su hvalevrijedni za našu lokalnu zajednicu jer svojim aktivnostima kako kreativnim tako i edukativnim uključuje građane, od onih najmlađih do najstarijih te ih potiču na promišljanje o tome kakav život živimo, ugrožava li naš način življenja buduće generacije, kakvu Makarsku želimo imati u budućnosti te odrediti se kojim putem želimo ići – kaže voditeljica projekta Ivona Vučić.
M.D.

- Oglas -