Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaMOZAIKKulturaVIDEO Pogledajte novi spot Glazbene škole Makarska

VIDEO Pogledajte novi spot Glazbene škole Makarska

Glazbena škola Makarska danas (subota 18.6.) je na svom youtube kanalu objavila novi spot, nastao tijekom ove godine kao produkt zajedničkog rada nastavničkog i učeničkog kadra.

Ivan Srzić, prof. o samom videu kaže slijedeće: „Zahvaljujući covid mjerama, protekle dvije godine nismo bili u mogućnosti redovno održavati nastavu skupnog muziciranja. Kao nastavnik u glazbenoj školi tražio sam način da aktiviram učenike i da nešto lijepo napravimo. 2021. godine smo snimili ”Happy together”, pjesmu i spot. Kritike su bile jako dobre, a spot se čak zavrtio i na HRTu. Početak ove školske godine je također započeo vrlo neizvjesno, pa sam poučen prošlogodišnjim iskustvom odmah krenuo u potragu za nekom novom pjesmom.

- Oglas -

Već duži niz godina sudjelujem u radu klape Marineta u kojoj pjevam sa još tri iskusna klapska pjevača. Jedan od njih je Ivica Šoda Cotić, talentirani umjetnik, koji je napisao više pjesama koje izvodimo s klapom Marineta. ”Makarska” mi se jako svidjela i odlučio sam napraviti aranžman koji prikazuje naš grad u svjetlu kako ga ja zamišljam. Mandoline i gitare daju pjesmi dalmatinski, mediteranski štih, dok gudačka sekcija oplemenjuje harmonijsku sliku i sam zvuk pjesme.„

Snimanje pjesme smo odrađivali uglavnom u prostorijama Glazbene škole Makarska. Za sve zvukove koje čujete zaslužni su učenici naše škole, dok je sama pjesma djelo Ivice Šode Cotića. Aranžman je napisao profesor Ivan Srzić, snimatelj spota je Joško Klarić, koji je ujedno zaslužan i za audio i video produkciju, dok su na snimanju zvuka još sudjelovali Ivan i Luka Srzić.

MD/foto: screenshot

Učenici koji su snimali vokalne i instrumentalne dionice su:

solisti:

Lara Morović – alt

Mihovil Peko – tenor

soprani:

Laura Radić

Antea Šošić

Pavica Žamić

alti:

Iva Budanko

Maria Ercegović

Natali Pešić

tenori:

Šime Mateljak

Mihovil Peko

Antonio Šulenta

basi:

Filip Grmoja

Tomo Rujak

Ante Selak

mandoline i mandola:

Antonio Šulenta

gitara:

Tomo Šulenta

gudači:

Tea Grabovac – violina

Klara Kalajžić – violina

Marija Kaštelan – violina

Rena Vlaho – viola

Emili Staničić – violončelo

- Oglas -