Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSTOŽERI: Tri slučaja u Splitsko-dalmatinskoj, drastično pogoršanje u Đakovu

STOŽERI: Tri slučaja u Splitsko-dalmatinskoj, drastično pogoršanje u Đakovu

Jučer je zabilježeno 85 novih slučajeva koronavirusa, pa je tako ukupan broj slučajeva u Hrvatskoj porastao na 2624. Dosad se oporavilo 2152 ljudi, a preminulo je 107 osoba

U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 173 osobe. Uz 33 nova slučaja u Đakovu, jedan novi slučaj zabilježen je u Valpovu i još jedan u Osijeku. Trenutno je aktivno 143 slučaja, od čega je 113 iz Đakova. Hospitalizirana su 24 pacijenta, pet više nego jučer. U samoizolaciji je 1188 osoba, 285 više nego jučer-piše Dalmacija danas.

Uz odgodu svih javnih okupljanja, donesena je i odluka o pojačanim kontrolama provođenja epidemioloških mjera u noćnim klubovima i trgovačkim centrima u Đakovu.

Zbog pogoršane situacije u Đakovo stižu i dva tima epidemiologa iz drugih krajeva Hrvatske

Na području Dalmacije do ovog trenutka informacije su objavili stožeri Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije.

U Zadru nema novooboljelih. Tijekom jučerašnjeg dana provedeno je 47 testova na koronavirus i svi nalazi su negativni. U samoizolaciji je 231 osoba.

Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 77 obrađenih testova sa područja Splitsko dalmatinske županije danas su 3 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju.

Od novooboljelih osoba 2 osobe su iz Splita, dok je 1 osoba iz Imotskog. Novooboljela osoba iz Imotskog nalazi se u Zagrebu, gdje je i testirana te se epidemiološki obrađuje u Zagrebu.

Dvije osobe iz Splita kontakti su prethodno oboljelih osoba, a 232 osobe nalaze se u samoizolaciji. Jedna osoba je hospitalizirana u KBC – u Split.

M. D. /foto M. D.

 

- Oglas -