Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaDOMOVINSKI POKRET Škoro predstavio program i slogan "Zato što svoje volim"

DOMOVINSKI POKRET Škoro predstavio program i slogan “Zato što svoje volim”

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro objavio je u srijedu svoj izborni slogan koji glasi “Zato što svoje volim” i najavio da će putem referenduma građani odlučivati čak i o raspuštanju Vlade.

“Vrijeme je iznošenja izbornih programa i obećanja, kao što vidite neki imaju po nekoliko stotina stranica, jako puno točaka, i sve skupa se pretvorilo u natjecanje u laganju, i u onoj disciplini ‘što nas košta opet obećati'”, poručio je Škoro na svojem facebook profilu.

Naglasio je kako je Pokretu u središtu svih politika hrvatski čovjek, obitelj i domovina. “Mi nikada nećemo dati svoje vode, zemlju i šume”, dodao je.

Pod sloganom “Zato što svoje volimo” istaknuo je sedam smjernica u kojima je obećao da “neće lagati, varati i krasti”, pustit će policiju da radi svoj posao, DORH-u da podiže optužnice, a suce da sude po zakonima.

“Zato što svoje volimo omogućit ćemo zdravu poduzetničku klimu, zapošljavanje po sposobnosti i stvaranje uvjeta za povratak u Hrvatsku, nećemo dopustiti zlostavljanje ugroženih skupina, vladanje državom putem ‘žetončića’ i pogodovanje etno biznismenima”, kaže Škoro.

također obećaje da će brinuti od djeci i mladima, braniteljima i umirovljenicima, te potaknuti rješavanje pitanja nestalih osoba, graničnih sporova i zakona o izborima i referendumima.


Za sve ćemo putem referenduma pitati hrvatski narod

“Zato što svoje volimo, za sve ćemo putem referenduma pitati hrvatski narod, i ako treba odstupit ćemo, podnijeti ostavke i raspisati nove izbore”, poručio je Škoro u snimci.

U ključnim točkama programa objavljenog na stranicama Domovinskog pokreta, navodi se kako se zalažu za “EU kao konfederalnu zajednicu suverenih država, a ne kao nadnacionalnu, federalnu i u perspektivi unitarnu državu”.

Biračima su u programu zajamčili da neće dopustiti ponavljanje “zastrašujućih primjera krađe referendumskih inicijativa, kao što se to dogodilo u 9. mandatu saziva Sabora”

“Vlastito političko, državotvorno, društveno i kulturno javno djelovanje vidimo u očuvanju i nadgradnji izvornih vrijednosti starčevićanstva i radićevštine, kao i u zaštiti jezičnog, vjerskog i kulturnog identiteta hrvatskoga naroda”, stoji u programu.

Najveća prijetnja Hrvatskoj je demografska kriza, koju žele zaustaviti i iniciranjem procesa povratka Hrvata iz inozemstva. Obećavaju decentralizaciju i značajno smanjenje broja ministarstava te reformu i teritorijalni preustroj javne uprave.

Domovinski pokret zalaže se za smanjenje poreza i parafiskalnih nameta te represije poreznog sustava i državnog inspektorata prema građanima, gospodarstvu i poduzetništvu

Hina /ilustracija Domovinski pokret Facebook

- Oglas -