Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTZlatni olimpijac podržao mlade „galebiće“ uoči odlaska prema Dubrovniku

Zlatni olimpijac podržao mlade „galebiće“ uoči odlaska prema Dubrovniku

Vaterpolisti Galeba sa svojom U-12 ekipom ovoga vikenda sudjeluju na turniru u Tomo Dubrovniku, a uoči puta podršku im je došao dati makarski zlatni olimpijac Ivan Buljubašić.

Proslavljeni hrvatski reprezentativac bio je član ekipe koja je u Londonu 2012. osvojila olimpijsko zlato, a svoju veliku karijeru započeo je upravo u Galebovoj kapici. Zanimljivo, njegovi počeci bili su na poziciji vratara, na kojoj se zadržao oko godinu dana, da bi onda prešao u igru, jer je kako sam kaže, i on je htio davati golove. Nakon odlaska iz Galeba nastupao je za gotovo sve najbolje hrvatske vaterpolo klubove (splitski Jadran, Mladost i Primorje), da bi se potom okušao i u inozemstvu (Steaua, Olympiacos, Trieste) Svom Galebu i svojoj Makarskoj uvijek se rado vraćao, a preko ljeta (kada je u najjačim vaterpolskim ligama pauza između dvije sezone) bi ponovno navukao bijelu Galebovu kapicu i pomagao mu u novim prvenstvenim izazovima.

Mlade nade Galeba putuju na turnir u Dubrovnik, a odmah po povratku čeka ih PH na Korčuli. Uoči novih velikih izazova došao ih je podržati upravo Ivan, koji je sa sobom ponio i zlatnu olimpijsku medalju. Teško je riječima opisati koliko to znači malim „galebićima“. Igrač kojeg su godinama gledali putem malih ekrana sa željom da i oni jednog dana ostvario barem djelić njegovih uspjeha, danas je stajao pored njih. Mladim nadama makarskog prvoligaša to je bilo ostvarenje sna, događaj koji će zasigurno pamtiti cijeli svoj život.

Turnir u Dubrovniku održat će se od 19. do 24. travnja, a na njemu će nastupiti igrači iz tri kategorije: U-12, U-14 i U-15. Naš Galeb nastupit će samo u jednoj konkurenciji, i to onoj do 12 godina starosti. Na bazenima u Gružu natjecat će se 20 klubova podijeljenih u 4 skupine. Skupinu A čine SV Cannstatt, KPK, Mladost, Cavtat i SS Laziou Nuoto, a u grupi B smješteni su SSV Esslingen, CNA Barceloneta, Medveščak, Jadran HN i Novo Beograd. U skupini C nalaze se Barcelona, Jug, Jadran Split, Gusar i Triumf. Vaterpolisti Galeba natjecat će se u skupini D, a suparnici će im biti BSV, Šabac, PSN i Budva.

Makarski Galeb svoj put na turniru započinje 20. travnja, kada će odigrati dvije utakmice. Prva na redu je ona protiv BSV-a, a nešto kasnije na rasporedu je i susret protiv Budve. Dan kasnije Galeba ponovno čeka dvostruki program, a ovaj put protivnici su mu Šabac i PSN.

Dva tjedna kasnije, vaterpolisti Galeba putuju Korčulu, gdje ih očekuje nastup na finalnom turniru PH (od 04. do 08. svibnja).

Dora Srzić / foto MD

- Oglas -