Nedjelja, 21 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAZIMA U GRADU Evo koja nas događanja čekaju do kraja ožujka

ZIMA U GRADU Evo koja nas događanja čekaju do kraja ožujka

Posljednji tjedni zime donose i finalni dio programa Zima u gradu, koji će u idućim tjednima donositi niz događanja iz zabavno-kulturne sfere makarskoj publici. Iz Grada su objavili cjeloviti kalendar do kraja ožujka,pa pogledajmo što nas sve očekuje.

Od koncertnih događanja svakako vrijedni izdvojiti ono povodom Međunarodnog dana žena, kada će u Apfel Areni u petak 8.ožujka zapjevati legendarna Jasne Zlokić, a ulaznice su po cijeni od 9 eura dostupne na info pultu Apfel Arene.

Dvorana Arte također će ugostiti nekoliko zanimljivih književnih večeri – u ponedjeljak 11. ožujka Jasen Boko donosi putopis Put svile, a četiri dana kasnije, u petak, na programu je predstavljanje zbirke poezije Ivice Mijačike ‘Rič, oko stine’. Krajem mjeseca, 29.ožujka,na redu je Duška Mušić s promocijom knjige ‘Rekao je:ne’.

Uz navedena gostovanja, Gradska knjižnica Makarska u prostoru Dječjeg odjela organizira pričaonice i radionice ‘Žene koje su mijenjale svijet” i “Složi poeziju” 7. i 20. ožujka.

Umjetnička rezidencija na Kačičevom trgu također ugošćuje jedno od događanja, u petak 8.ožujka tamo će se održati izložba autorice Jadranke Andrijašević.

Značajnom dijelu programa pozornica će biti Apfel Arena. Nakon već spomenutog nastupa Jasne Zlokić te jučer održanog cabareta Ča je život vengo fantažija, najavljeni su koncerti LevelOne ‘Something happened on the way to heaven’ (subota 9.03.), stand up Gorna Vinčića (15.03) te dva dana kasnije predstavu Teatra Gavran Agencija za sreću.

Osim toga, u petak 22. ožujka u Arenu dolazi Dragan Marinković Maca s ‘Kakva ti je žena takav ti je život’ dok je 27.ožujka na rasporedu Vrlo gladna gusjenica Kazališta lutaka Zadar.

Dodajmo za kraj da kroz ožujak traju i Kreativne radionice HKD Napredak kao i likovne radionice Mali prijatelji galerije te Nasmijani kistovi u organizaciji Galerije Gojak.

O.Franić

 

- Oglas -