Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaZA ČETIRI DANA SE OTVARAJU KAFIĆI I RESTORANI Vlasnici još ne znaju...

ZA ČETIRI DANA SE OTVARAJU KAFIĆI I RESTORANI Vlasnici još ne znaju pod kojim će uvjetima raditi

Iako bi za samo četiri dana, u ponedjeljak 11. svibnja, trebali ponovno otvoriti vrata gostima, vlasnici kafića, restorana i barova još uvijek ne znaju pod kojim će uvjetima to smjeti učiniti, piše u četvrtak Jutarnji list.

Još im nije dostavljen nikakav službeni prijedlog ili odluka države kako će u doba pandemije moći raditi, navodi dnevnik.

“Imamo razumijevanja za Epidemiološku službu, ne rade oni prijedloge mjera zaštite samo za nas”, kazao je predsjednik Ceha ugostitelja pri Hrvatskoj obrtničkoj komori Joso Smolić.

Otkriva kako su u ponedjeljak 4. svibnja ugostitelji predstavnicima Stožera civilne zaštite i Ministarstva turizma iznijeli svoje prijedloge i zahtjeve pod kojim su uvjetima spremni početi s radom sljedeći tjedan.

“Tri naša ključna zahtjeva tiču se rada u zatvorenom prostoru, radnog vremena od 6 do 23 sata i izbjegavanja bilo kakvih dodatnih troškova u poslovanju zbog pridržavanja mjera zaštite u našim objektima, kao što je ugradnja pleksiglasa”, navodi Smolić.

Na pitanje kakva je bila reakcija predstavnika Stožera na iznesene zahtjeve, Smolić kaže kako su pokazali razumijevanje za stavove ugostitelja te ne očekuje, kako ističe, velika razmimoilaženja oko uvjeta pod kojima će restorani, kafići i barovi početi s radom u ponedjeljak.

S druge strane, neslužbene informacije koje je dnevnik prikupio iz institucija države uključenih u utvrđivanje mjera zaštite od koronavirusa u ugostiteljskim objektima govore o tome da epidemiolozi nisu spremni popustiti u daljnjoj zabrani rada u zatvorenom dijelu kafića, restorana i barova, odnosno da su spremni dopustiti samo posluživanje gostiju na terasama.

Daljnje točke prijepora između države i ugostitelja mogle bi predstavljati odredbe epidemiologa da razmak između stolova na terasi mora biti dva metra te da za stolom smiju biti samo dva gosta, donosi Jutarnji list.

Hina

- Oglas -