Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanjaVIŠE OD BALOTA Sportska drama i pučka fešta finala Makra 2019.

VIŠE OD BALOTA Sportska drama i pučka fešta finala Makra 2019.

Okruglo deseto izdanje tradicionalnog balotaškog turnira u Makru završeno je u ponedjeljak navečer uz veliki broj posjetitelja, sportsku dramu i pravu pučku feštu na dan proslave zaštitnika sela, sv.Ivana.

Foto: Vjeko Begović
Ukupno je u tri tjedna natjecanja sudjelovalo preko 140 igrača iz 32 ekipe s područja Makarske rivijere, a u finalu je svoju drugu titulu u povijesti uzela, i to nakon velikog preokreta, ekipa i obitelj Mendeš – Mišo, Marko i Mario, ujedno proglašen i najboljim igračem turnira. Za drugoplasiranu ekipu Mlađo instalacije nastupili su Ante Puharić-Talin, Ante Mustapić i Mladen Vrdoljak. A mada im je ovogodišnji naslov pobjednika drugi u povijesti ekipa Mendeš, što je veliki podatak, u svih dosadašnjih 10 turnira izborila je barem polufinalni susret. U ogledu za treće mjesto slavili su Nervozni protiv ekipe Forca nekretnine.

Turnir u Makru već je godinama i sport i više od sporta u mjestu, s čime će se složiti i organizatori, a uostalom finale su popratili su i gradski čelnici, dok je pobjednički pehar Mendešima uručio gradonačelnik Jure Brkan. –Ono što je sigurno, kroz više od tri tjedna imali smo veliki broj posjetitelja u Makru, ne samo ljubitelja ovog sporta, dok je sam interes za sudjelovanjem na turniru bio golem. Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli razvijanju ove tradicije u našem selu, prije svega Gradu i Turističkoj zajednici, Boćarskom klubu Makarska,Valamar hotelima, Karlovačkoj pivovari te svim brojnim sudionicima naših ‘radnih akcija’ na samoj pripremi turnira – kazat će Ivan Andrijašević u ime Organizacijskog odbora.

O.F. / Snimio Duje Antonini

- Oglas -