Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAUZOR OSEJAVA O PLAŽI ROMANA: Za koju godinu dobit ćemo ogromnu plažu...

UZOR OSEJAVA O PLAŽI ROMANA: Za koju godinu dobit ćemo ogromnu plažu s 480 ležaljki i barom površine 373 kvadrata

Sljedeći ponedjeljak, 28. veljače, održat će se 8. sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, a 21. točka dnevnog reda odnosi se na davanje koncesije za izgradnju hotelske plaže Romana u zapadnom dijelu Makarske.

– U materijalima koje možete pronaći na linku ispod vidljivo je da se kopnena površina povećava za 8877m2, a morski obuhvat za 14007m2 u odnosu na postojeće dvije koncesije.

Tako ćemo, prema svemu sudeći, za koju godinu dobiti ogromnu plažu s 480 ležaljki, ugostiteljskim objektom površine 373m2, obalni zid na peru duljine 25,29m za ukrcaj plovila i još mnogo, mnogo toga, navode u Udruzi za održivi razvoj Osejava.

Koncesija se planira dati na razdoblje od 20 godina uz godišnji iznos koncesije od 480.000 kuna.

– Premda je za građevinsku dozvolu koju je izdao makarski Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Ministarstvo, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine prošle godine ocijenilo da nije upitna, USKOKu smo prijavili cijeli slučaj, a županijskim vijećnicima uputili zahtjev za izuzimanjem prijedloga ove odluke s dnevnog reda sjednice Skupštine dok nadležno pravosudno tijelo ne istraži sve okolnosti.

Sporno mišljenje ispred nadležnog ministarstva potpisao je tadašnji ministar Darko Horvat, pa imamo osnove sumnjati u legalnost i ispravnost istog.

Nova plaža nikako se ne može okarakterizirati kao javni interes nego isključivo kao pogodovanje vlasnicima hotela! Argument da je hotel prevelik za postojeću plažu van je zdrave pameti, pišu dalje.

M.D./foto M.D.

- Oglas -