Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAUNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Jure Brkan: Demokratski ćemo odlučiti u kojem ćemo...

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Jure Brkan: Demokratski ćemo odlučiti u kojem ćemo smjeru ići u budućnosti

Današnji je datum određen za provođenje unutarstranačkih izbora za predsjednika i potpredsjednike gradske organizacije HDZ-a, a svoju kandidaturu za šefa stranke potvrdio je Jure Brkan. Danas će se ujedno provesti izbori za predsjednika i potpredsjednike županijske organizacije HDZ-a.

– Gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a Makarska do 2. listopada, zaprimilo je samo jednu kandidaturu za predsjednika, i tri kandidature za potpredsjednike (toliko ih se bira) i to Martina Mustapić Glibota, Joško Kosović i Neven Vranješ, kazao nam je Brkan.

Koje ste lekcije naučili na posljednjim izborima, a kojima ćete se voditi u narednom mandatu?
Ne znam na koje posljednje izbore mislite, da li unutarstranačke iz ožujka prošle godine ili lokalne iz svibnja ove godine.U narednom mandatu predsjednika gradske organizacije HDZ-a vodit ću se znanjem i iskustvom što sam ga stekao u protekle 42 godine života kao i sa željom da doprinesem boljitku svih mojih sugrađana.

Zanimalo nas je namjerava li raditi na reorganizaciji stranke.Brkan nije otkrivao puno, kazavši kako će se o budućnosti odlučivati demokratski, negdje početkom studenoga, na izbornoj skupštini.

– HDZ je dobro ustrojena i organizirana stranka. Za razliku od drugih stranaka, predsjednika i potpredsjednike biraju svi članovi, također 17 članova Gradskog odbora HDZ-a Makarska biti će izabrano na izbornoj skupštini najvjerojatnije 6. studenog (datum još nije konačno utvrđen). Izabrano predsjedništvo i gradski odbor zajednički će demokratski odlučiti kako i kojim putem gradska organizacija treba djelovati u budućnosti.

S obzirom da su posljednje lokalne izbore izgubili, za razliku od pretprošlih kada su uveli mlađa lica, zanimalo nas je hoće li se time ponovno voditi.

Kratko je  odgovorio kako će buduće izabrano predsjedništvo i gradski odbor odlučivati o djelovanju stranke.

Koji su vam prioriteti kao oporbi i kako u opoziciji namjeravate provesti odnosno iskoristiti naredne tri i pol godine?

Kao predsjedniku najveće oporbene stranke u gradu, prioritet mi je da obavijestim i upozorim naše građanstvo na protuzakonita i štetna djelovanja SDP-ove vlasti. Nažalost, ne mogu ih spriječiti u činjenju tih djela, ali se nadam da će ih javnost prepoznati kao opasne ljude kojima je stalo samo do svojih sitnih interesa.

Moje je da postavljam pitanja i o odgovorima obavijestim javnost. Nažalost, od prethodne tri radne sjednice Gradskog vijeća uspio sam nazočiti samo jednoj, naime sve tri su sazvane za dan petak u 10:00 sati. Petkom u 12:00 sati u Hrvatskom saboru se glasuje, ja kao saborski zastupnik moram biti na glasovanju, o tome sam obavijestio predsjednicu Gradskog vijeća Gordanu Muhtić i molio sam je da Gradsko vijeće bude neki drugi dan, no ona je to odbila. Ne žele čuti moja pitanja, ne žele da javnost zna za njihova nedjela, to je ta vrla nova partija koja vlada Makarskom.

Ivona Ćirak/foto O.Franić

- Oglas -