Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOUDRUŽENJE OBRTNIKA MAKARSKA Uručena priznanja obrtima s Rivijere koji posluju preko 40...

UDRUŽENJE OBRTNIKA MAKARSKA Uručena priznanja obrtima s Rivijere koji posluju preko 40 godina

Sinoć je u Hotelu Biokovo održana svečana večera koju je organiziralo Udruženje obrtnika Makarska te su istom prigodom uručena priznanja za ukupno 10 obrta sa područja rivijere koji prema stanju obrtnog registra posluju preko 40 godina.

Ujedno, po prvi puta uručeno je i prestižno priznanje koje dodjeljuje Hrvatska obrtnička komora kategorije Povelja HOK-a.Uručenje priznanja bilo je predviđeno za Manifestaciju „Plavo-Zeleno“ , obrtnički susret kontinentalne i jadranske Hrvatske koji je trebao biti održan u sklopu programa obilježavanja dana Grada Makarska ali je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta otkazan.

„ U preko 40 godina poslovanja trebalo je savladati niz izazova, donijeti odluke o promjenama, održati se i puno raditi. Vi ste primjer da je obrt snažna mali, gospodarski pogon koji zahtijeva potpunu posvećenost poslu ali i ono najvažnije – uključenost cijele obitelji. Zavrijedili ste ovo Priznanje i primjer ste za našoj zajednici kako se čuva obiteljska tradicija posla koji je izvor egzistencije“ rečeno je prilikom dodjele Priznanja koje je u ime Udruženja obrtnika Makarska uručio predsjednik Stjepan Slišković.

Dobitnici Priznanja su: Obrt Opal vl. Marija Beriša iz Makarske; Obrt Antonio vl. Ante Beroš iz Bratuši, Obrt Adriana vl. Davorka i Juraj Biličić iz Živogošća; Obrt King vl. Ljubica Cvitanović iz Baške Vode; obrt Sokol vl. Igor Ivandić iz Promajne; obrt Pilan vl. Krešimir Pašalić iz Tučepi, Obrt Galeb vl. Mirko Roso iz Makarske; obrt Ivana vl. Nenad Vela iz Podgore; obrt Point vl. Ante Matić, Makarska te obrt Susvid vl. Ana i Josip Vujčić iz Makarske.

Osobito svečan trenutak bio je uručenje Povelje Hrvatske obrtničke komore gosp. Zdenku Vujčiću, umirovljenom obrtniku. Udruženje obrtnika Makarska nominiralo je u svibnju Zdenka Vujčića za ovu prestižnu nagradu. Zdenko Vujčić, dugogodišnji vlasnik restorana „Susvid“ , sinonim makarskog ugostiteljstva kroz gotovo pedeset godina razvoja i poslovanja. Ovaj objekt bio je ujedno mali inkubator znanja u kojem iskustvo stjecale generacije konobara i kuhara. Mnogi od njih danas su uspješni samostalni ugostitelji. Iza gospodina Vujčića ostale su godine uspješnog, profesionalnog i časnog rada.

„Iznimno smo ponosni da je Povelja Hrvatske obrtničke komore po prvi puta stigla u Makarsku i sigurni smo da je zasluženo uručujemo u prave ruke“ poručio je na kraju predsjednik makarskog Udruženja obrtnika i svima skupa još jednom čestitao na priznanjima.
MD/foto: Udruženje obrtnika Makarska
- Oglas -