Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanjaU DVORANI ARTE Devetnaesti međudržavni susret Hrvatske izvandomovinske lirike

U DVORANI ARTE Devetnaesti međudržavni susret Hrvatske izvandomovinske lirike

Nakon susreta pjesnika Hrvatske izvandomovinke lirike koji su organizirani od New Yorka do San Pedra, Las Vegasa, Vancouvera, Clevelanda, Toronta i drugih odredišta, pa do posljednjih koji su održani Zadru, Zagrebu, Solinu, Vukovaru, Mostaru, devetnaesti po redu susret održat će se u Makarskoj.

Udruga Hrvatska izvandomovinska lirika, koja okuplja pjesnike različite starosne dobi i zanimanja, ali po ljubavi prema jeziku homogene, s raznolikim književnim opusom, pa čak i djelovanjem u zajednicama gdje žive. Bilo da je riječ o iseljenoj generaciji ili njihovim potomcima, kao i onima koji žive van državnih granica ali srcem na hrvatskom tlu, svi oni zajedno već godinama se okupljaju i djeluju u cilju promicanja hrvatskog jezika kroz liriku.

Iza svakog susreta na kojem se obogate prijateljstva i izrode nova djela širi se zanimanja za posjetom i upoznavanjem novih područja. Tako i ove godine na poziv Turističke zajednice Makarske i Ogranka Matice hrvatske u Makarskoj, a koji su pokrovitelji susreta, pjesnici Hrvatske izvandomovinke lirike okupit će se Makarskoj, gdje je biti održan devetnaesti susret HIl-a i predstavljen zbornik Dalmacija u lirici.

U trodnevnom programu pjesnici će posjeti Makarsku, Zaostrog i Živogošće, te park prirode Biakovo. Kao što je to uobičajeno pjesnici se upoznaju s kulturnim znamenitostima grada domaćina, te svim drugih prirodnim i duhovnim sadržajima.

Svečana glazbeno književna večer održat će se 1.srpnja 2019. s početkom u 20,00 sati u dvorani Arte Glazbene škole Makarska, a uz pjesnike HIL-a nastupaju i domaći pjesnici iz Dalmacije te brojni gosti. Ulaz je slobodan i svi su dobro došli.
R.I.

- Oglas -