Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKATržnica napokon legalno radi, nova nadstrešnica riješit će se još jednim arhitektonskim...

Tržnica napokon legalno radi, nova nadstrešnica riješit će se još jednim arhitektonskim natječajem

Gradonačelnik Zoran Paunović na svojoj se Fb stranici pohvalio činjenicom da su ishodili minimalne tehničke uvjete potrebne za rad Gradske tržnice Makarska. Gradska pijaca napokon legalno radi, a pozitivno u svemu ovome je činjenica da se unatoč nedostacima nije zatvarala te da Grad nije naplaćivao naknadu za korištenje štandova, i to punih osam mjeseci. Negativno je, dakako, da je do ovoga moralo doći zbog nelegalne nadstrešnice i običnog sanitarnog čvora, kao i da je cijeli postupak trajao ovako dugo.

Evo što je navedeno u priopćenju:
“Problemi koji su razotkriveni nakon nadzora Državnog inspektorata RH otklonjeni su u najkraćem mogućem roku kako bi Grad Makarska i svi zakupci poslovali u skladu sa zakonom. Osim nezakonito podignute nadstrešnice, koja je prema nadzoru građevinske inspekcije morala biti uklonjena, utvrđeni su i drugi nedostaci zbog kojih je tržnici prijetilo zatvaranje. Upravljanje je prebačeno na tvrtku Makarski komunalac, jer tržnicu prema zakonu Grad uopće ne smije voditi. Izgrađen je sanitarni čvor i obavljene su druge manje preinake u prostoru.”

Podsjetimo da je u ožujku prvi put spomenuto zatvaranje tržnice te je gradonačelnik Zoran Paunović tada za naš portal kazao kako je razlog problemima u nelegalnoj nadstrešnici podignutoj u mandatu Jure Brkana. Potom je Paunović optužio naš portal za činjenicu da je građevinska inspekcija izašla na teren te naložila uklanjanje nadstrešnice, iako je upravo on prvi, i to javno, na našem portalu, upozorio na problem bespravne tende.

Budući nam nije bilo jasno je li za minimalno tehničke uvjete dovoljno ukloniti tendu, ili je potrebno raditi i druge zahvate na tržnici, što se kasnije ispostavilo točnim, slali smo upite Državnom inspektoratu, tijelu nadležnom za sve inspekcije, kako tržišne tako i građevinske. Međutim, Paunović je u nekoliko navrata javno kazao da smo baš mi krivi za izlazak inspekcije na teren.

Kako bilo, bitno je da je problem napokon riješen, dok će se za nadstrešnicu trgovci morati strpjeti. Ovog je ljeta gradonačelnik za naš portal potvrdio da je za rješenje tržnice potrebno raspisati arhitektonski natječaj te da je isto u planu do kraja mandata.

Do tada će trgovci koristiti suncobrane.

Ivona Ćirak

- Oglas -