Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOSkywalk otvoren samo nedjeljom; ravnatelj parka poručuje da je sve gotovo kroz...

Skywalk otvoren samo nedjeljom; ravnatelj parka poručuje da je sve gotovo kroz lipanj

Zbog radova na proširenju biokovske ceste započetih u travnju ove godine Skywalk je zatvoren za posjetitelje te će biti dostupan isključivo – nedjeljom. Takva će dinamika biti po svoj prilici dok se ne završe radovi.

Naime, Jakša Slavo, ravnatelj JU Park prirode Biokovo kazao nam je kako bi Skywalk trebao biti otvoren kroz lipanj. Datum nije precizirao s riječima kako bi to najdalje bilo do sredine lipnja.

Međutim, zbog obima radova i činjenice da se s radovima krenulo vrlo kasno, odnosno da je izvođač Asfalt inženjering u posao uveden tek krajem travnja, moguća je i opcija da se radovi obustave te nastave nakon završetka sezone.

– Ugovoreni rok je tri mjeseca, a dinamika radova je zadovoljavajuća. Do sada smo po mojoj procjeni završili oko 60 posto. Radi se o nekih 25, 26 proširenja od predviđene 32 lokacije. Bit će potrebno odraditi iskope na svim proširenjima te asfaltirati, no ukoliko se ne stigne asfaltirati te se zbog pritiska sezone privremeno, u dogovoru s Parkom prirode, obustave radovi, u svakom će slučaju biti puno bolje nego prošle godine, kazao nam je Joško Erceg, direktor Asfalt inženjeringa.

Prije ugovorenih radova iskoristili su vrijeme za pripremne radove.

Nameće se pitanje zašto se tako kasno krenulo s radovima i ima li veze s administracijom.

Jakša Slavo veli kako se s radovima krenulo čim se moglo. – Vremenski uvjeti na Biokovu su nepovoljni već od studenog do proljeća, ipak se radi o planini, i to je razlog zašto se krenulo u travnju, veli Slavo.

Izvođač dodaje kako će nastojati da se promet nesmetano odvija i istovremeno da se izvode radovi.

S obzirom da ugovoreni rok iznosi tri mjeseca, izvođač bi imao mogućnost raditi do sredine srpnja, što baš nije prihvatljiva opcija za turističku atrakciju koja je i prošle i pretprošle godine bila apsolutni hit među turistima ne samo Makarske rivijere nego Dalmacije. U svakom slučaju, proširenja bi, kako je kazao izvođač, trebala olakšati prometovanje uskom biokovskom cestom neovisno o tome da li će se uspjeti i asfaltirati ili će se taj dio radova odložiti za period nakon ljetne gužve.

Vrijednost radova je oko dva milijuna kuna, a sufinancirao ih je Fond za zaštitu okoliša.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -