Petak, 23 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaŠkoro i Hrvatski suverenisti potpisali koalicijski sporazum

Škoro i Hrvatski suverenisti potpisali koalicijski sporazum

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predstavnici Hrvatskih suverenista potpisali su u ponedjeljak koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore. Škoro je na konferenciji za novinare rekao da su nakon sporazuma s Blokom za Hrvatsku postigli sporazum i s Hrvatskim suverenistima o zajedničkom izlasku na izbore. “Neizmjerno smo zadovoljni s tim. I dalje ostaje intencija, nakana i želja, vodit će se pregovori da se ovoj političkoj opciji pridruže svi koji žele promjene u Hrvatskoj”, rekao je Škoro na konferenciji za novinare. Hrvoje Zekanović (Suverenisti) rekao je da će na tragu zajedništva, kada su dali potporu Škori kao predsjedničkom kandidatu, nastaviti u istom tonu jer to Hrvatska traži od njih.

“Hrvatska traži od nas da budemo svi zajedno i da konačno ponudimo političku alternativu. Hrvatski suverenisti će zajedno s Domovinskim pokretom i ostalim partnerima biti alternativa koju Hrvati već dugo traže”, kazao je Zekanović.

Izrazivši zadovoljstvo sporazumom Marijan Pavliček, koji je i predsjednik Hrvatske konzervativne stranke, ustvrdio je da se nakon 20 godina rascjepkanosti domoljubnog i suverenističkog spektra prvi put hrvatskim građanima nudi zajednička politička opcija koja će biti alternativa lijevim i desnim političkim elitama.

Nakon dugo vremena hrvatski građani moći će na parlamentarnim glasovati za nekoga, a ne protiv nekoga, kaže Pavliček koji smatra da će njihova koalicija biti najveće iznenađenje nadolazećih izbora.

Navodeći kako Hrvatska već dugo čeka stvarne političke promjene, Ladisalav Ilčić (HRAST) ustvrdio je da se one ne mogu očekivati od HDZ-a i SDP-a. Stoga je važno, istaknuo je, da svi zajedno budu za Hrvatsku.

Hina / screenshot

- Oglas -