Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKASkoro 300 tisuća kuna za projekt Plivanje za zdravlje, ukupno 4,4 milijuna...

Skoro 300 tisuća kuna za projekt Plivanje za zdravlje, ukupno 4,4 milijuna kuna za socijalu

Program javnih potreba u socijalnoj skrbi za 2023.godinu je izdvojio 586,7 tisuća eura ili oko 4,4 milijuna kuna. Od toga preko 1,4 milijun ide na božićnice i uskrsnice za penzionere, te blizu 1,3 milijun za pomoć kućanstvima. Treća najveća stavka je novi projekt Plivanje za zdravlje za koji se izdvaja čak 39.817 eura ili skoro 300 tisuća kuna.

Podsjetimo da je rečeno kako će se pravila oko ostvarivanja ovog prava regulirati posebnim pravilnikom, budući je ovaj socijalni program namijenjen populaciji 50+. Na sjednici na kojoj je predstavljena nova Odluka o socijalnoj skrbi natuknulo se kako će biti problematično ostvariti ovaj program jer je temperatura na bazenu i temperatura vode preniska, odnosno prilagođena sportašima, a ne ljudima starije životne dobi, no za nadati se da će sunčana elektrana biti realizirana u narednoj godini pa će se i bazen bolje grijati.

Starijima je namijenjen i program U mirovini se čita, a radi se o financiranju članarine Gradske knjižnice. Izdvaja se cca 1,3 tisuća eura.

Povelik je iznos predviđen i za sufinanciranje potpomognute oplodnje, čak 19,9 tisuća eura.

Cca 60 tisuća eura ide za potpore programima i projektima udruga.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -