Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaRIVIJERAPodgoraProjekt uređenja posjetiteljskog centra na Galebovom krilu na čekanju, u Općini se...

Projekt uređenja posjetiteljskog centra na Galebovom krilu na čekanju, u Općini se nadaju novcu iz fondova

Još protekle godine trebalo je biti poznato koji će projekti proći na natječaju Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, međutim, obrada je dobrano potrajala, a jedna od općina koje su na iglicama oko željenog im projekta je i Općina Podgora. Naime, oni su prijavili kompleksan projekt kojim bi se čuveni spomenik na Galebovom krilu pretvorio u prezentacijski centar.

– Stalno provjeravam i raspitujem se što je s tim jer se radi o projektu za koji nam je jako stalo da prođe, što se nadam da hoće. Riječ je o starom projektu koji smo prihvatili, no zajedno s arhitekticom iz bivšeg ureda preoblikovali i učinili suvremenijim. Radi se o rekonstrukciji kompleksa te nadogradnji, a sastoji se od nekoliko dijelova. Prvi dio služio bi kao izložbeni i muzejski prostor, drugi dio bi bio multifunkcionalni prostor namijenjen za predavanja, projekcije, radionice…U trećem dijelu prodavali bi se suveniri vezani uz mornaricu i ribarstvo, a četvrti smo namijenili za ugostiteljske sadržaje. Na platou bi bio ugostiteljski objekt budući danas bez toga ne ide.

Uglavnom, prošli smo u zadnji krug i nadamo se da ćemo povući novac za realizaciju ovog projekta, ispričala nam je načelnica Općine Podgora Petra Radić.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -