Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPosjećenost kina Podgora drastično opada, načelnica Radić: Ne dajmo da se zatvori!

Posjećenost kina Podgora drastično opada, načelnica Radić: Ne dajmo da se zatvori!

Kino u Podgori moglo bi se ugasiti zbog slabe posjećenosti, upozorila je načelnica općine Podgora Petra Radić u svojoj objavi na Facebooku.
– Vraća se kino nakon pauze u siječnju! Vraća se s nadom da ipak neće doći do gašenja i ove dugoročno neodržive priče s obzirom na broj posjetitelja… Što je trenutno izgledno, upozorava načelnica dodajući kako se zgrada u kojoj je kino vraća izvornoj namjeni, a to je kultura i umjetnost.

– Najmodernija slika, zvuk, sjedala i klimatizacija, produkt su uske suradnje i zajedničkog entuzijazma već nekoliko godina kroz apliciranja na natječaje. Ovaj posljednji natječaj gdje se priča širi s kina na cijeli kompleks je prva stepenicu ka cilju da se napokon sve realizira i san postane stvarnost. Sve ovo bez ljudi, tebe kao posjetitelja – nema smisla. Zato vas pozivamo u kino, podržite sve projekcije, predstave i tribine. Vi ste taj pokretač, turbina koja sve održava živim, apelirala je Radić u emotivnoj objavi.

Koliko je situacija dramatična i kakve su brojke nakon otvaranja kina u Makarskoj upitali smo Alena Munitića, umjetničkog direktora Kina Mediteran.

– Vezano za posjećenost naših kina na Makarskoj rivijeri, očekivano je bilo da će otvaranjem kina u Apfel Areni u Makarskoj doći do pada broja gledatelja u Podgori. Prosjek gledatelja u Podgori je do otvaranja kina u Makarskoj bio 45, a nakon otvaranja Apfel Arene došao je na 24 gledatelja po projekciji.

Ono što moramo naglasiti jest da je trenutni prosjek gledatelja u Podgori u okvirima prosjeka posjećenosti koji imaju naši gradovi slične veličine Bol i Komiža. Također sam mišljenja da je potrebno još vremena da se publika navikne na kino na obje lokacije i da ćemo tek nakon ljeta moći imati konkretnije zaključke vezano za rad oba kina, objasnio je Munitić.

S druge strane, priča u Apfel Areni ide u dobrom smjeru…

– Vezano za Apfel Arenu, zadovoljni smo dosadašnjom posjećenošću i mjesečnim prosjekom od 100 do 110 gledatelja po projekciji, što je izvrstan rezultat. U 2022. godini najposjećeniji film je bio romantična komedija “Karta za raj” te, očekivano, veću posjećenost bilježe i animirani filmovi za djecu. S obzirom na to da na razini cijelog Kina Mediteran posebno promoviramo nezavisne filmove, izrazito nas veseli da su u oba grada dobru posjećenost imali i neki filmovi iz ove kategorije, izdvojit ću švedski “Trokut tuge” i domaći film “Stric”.

Iako je dio Makarske publike krenuo u Apfel Arenu, mi se trudimo da oba naša kina imaju atraktivan program pa ću iskoristiti i ovu priliku da pozovem gledatelje na cijeloj Makarskoj rivijeri da prate raspored projekcija na obje lokacije kako bi mogli pogledati sve ono najbolje iz ponude filmova u Hrvatskoj, za kraj će umjetnički direktor Kina Mediteran.

- Oglas -