Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPlanira se uređenje vrtićkih prostora u Kraljici mira, samo jedna grupa će...

Planira se uređenje vrtićkih prostora u Kraljici mira, samo jedna grupa će biti vjerska

Grad Makarska je u proračunu za ovu godinu izdvojio 330 tisuća eura za uređenje vjerskog vrtića u prostoru crkve Kraljice mira na Zelenki, a nedavno je, kako se vidi na platformi Otvoreni grad, ispostavljen i račun arhitektici Silvani Marinović za idejno rješenje vrtića. Kako tumači Marinović, riječ je prilagodbi postojećeg projekta ponajprije zbog činnenice da je Makarska na Zelenki dobila samostojeći vrtić sa svim sadržajima.

– Iz tog se razloga, primjerice, išlo na uklanjanje kuhinje koja nije potrebna, a na dvije etaže približne površine 400 kvadrata planirane su četiri grupe, dvije manje i dvije veće. Radi se o prostoru koji je visoki rohbau, tako da se u osnovi radi o privođenju namjeni. Važno je napomenuti da to neće biti vjerski vrtić, nositelj projekta je Grad, a vjerska će biti samo jedna skupina, rekla nam je autorica projekta.

Voditelj projekta je, inače, gradski službenik Neven Vranješ, a na tiskovnoj konferenciji u veljači gradonačelnik Zoran Paunović je rekao kako će o samom vrtiću više biti rečeno na jednoj od “pressica”.

Podsjetimo, inače, da se o vrtiću u sklopu crkve govori već 20-ak godina, dakle otkad je izgrađena župna crkva, a vrtić je tada planiran i u samom prizemlju objekta. I bivša je vlast, u mandatu Jure Brkana, imala ozbiljne namjere oko otvaranja vjerskog vrtića u crkvi, ali zapelo je na pregovorima s Nadbiskupijom kojoj se očito nije žurilo.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -