Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOPetar Ćorluka o investicijama na području Makarske: Čekamo. Što se mora, nije...

Petar Ćorluka o investicijama na području Makarske: Čekamo. Što se mora, nije teško!

Jedan od najvećih projekata Petra Ćorluke, vlasnika kompanije Violeta, koji trenutno gradi grandiozni shopping centar i hotel u Grudama, upravo je u Dalmaciji, točnije, u Baškoj Vodi, gdje je ovaj Gruđanin prije par godina kupio hotel “Hrvatsku”, te potom i turističko naselje Urania. U “Hrvatsku” planira uložiti 20 milijuna eura, ali zanimljivo je da se u medijima ne spominju Ćorlukini projekti u Makarskoj. Naime, Ćorluka na području Biloševca namjerava graditi kamp u obliku zemunica (hobbit camp), pretprošle je godine kupio hotel Mirjam, a manje je poznato da je uza sve to vlasnik nekoliko čestica na Cvitačkoj koje se prostiru na više tisuća kvadrata. Po svemu sudeći, hercegovački poduzetnik ima ozbiljne planove u domeni turizma na području Makarske rivijere, a nedavno je nazočio i sastanku koji su sazvali predstavnici makarske vlasti okupivši hotelijere koji posluju u Makarskoj.

U kratkom razgovoru Ćorluka nam je ponovio ono što je rekao u posljednjem intervjuu za naš portal: Ima planove i viziju, ali mu se ne žuri.

– Nema nikakvih novosti vezano za kamp, čekamo da se izmijeni Prostorni plan. Nije završeno, ali bit će, kazao je Ćorluka čija parcela na Biloševcu trenutno stoji unutar zone namijenjene hotelima.

Kaže kako nije upućen u detalje, no da ima osoblje koje se bavi statusom ovog projekta.

Na naše pitanje što planira u zoni iznad hotela Romana odvratio je kako još uvijek ne zna. – Vidjet ćemo. Svake se godine nešto mijenja i za sada ne mogu ništa konkretno reći, kaže Ćorluka.

– Što se tiče infrastrukture, moramo čekati, a što se mora, nije teško. Ne možemo raditi dok nemamo čiste papire i svu infrastrukturu, pa ne preostaje drugo nego se strpjeti, kratko je komentirao vlasnik Violete.

Drago mu je da je nedavno imao priliku sudjelovati u sastanku s predstavnicima makarske vlasti. – Intencija je da imamo cjelogodišnji turizam, jer je jasno da se ne može u dva mjeseca zaraditi i pokriti troškove i plaće radnika za cijelu godinu. O tome smo razgovarali, a ide se i u smjeru da se ubrzaju neke investicije, kazat će Ćorluka.

Inače, u Grudama namjerava do iduće godine završiti centar za shopping i zabavu na 7000 kvadratnih metara te hotel na mjestu stare Duhanske stanice.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -