Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERABaška VodaTZ općine Baška Voda započinje s projektom Integralnoga upravljanja kvalitetom, IQM Destination...

TZ općine Baška Voda započinje s projektom Integralnoga upravljanja kvalitetom, IQM Destination BAŠKA VODA

Turistička zajednica općine Baška Voda započinje s provođenjem projekta Integralnoga upravljanja kvalitetom, IQM Destination BAŠKA VODA. Projekt se provodi u suradnji s tvrtkom Feel IQM, pridruženom članicom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) i članicom WTTC-a (World Travel&Tourism Council).

IQM Destination projekt, vođen iskusnim timom koji čine Đurđica Šimičić, Anamarija Cicarelli i Pero Matić, vodi brigu o održivom i odgovornom turizmu, ukupnom zadovoljstvu stanovnika životom u destinaciji, zadovoljstvu dionika u turizmu poslovnim prilikama i mogućnosti razvoja, te kvalitetom koju gost osjeća boravkom u destinaciji. Projekt se trenutno provodi u 24 hrvatske destinacije među kojima su Lošinj, Vodice, Karlovac, Split, Novalja, Zadar, Šibenik, Rab, Omiš, Brela, Pelješac, Vukovar itd.

Projekt ima za cilj povezivanje dionika u destinaciji Baška Voda iz raznih grana turizma (lokalni proizvođači, ugostiteljski objekti, turističke agencije, hoteli, mali iznajmljivači, atrakcije, udruge i dr.) koji, da bi bili u skladu s kvalitetnim razvojem destinacije, moraju ispuniti standarde određene za svaku pojedinu skupinu dionika. Standardi su prilagođeni autentičnosti destinacije, inspirirani su prirodom, očuvanjem okoliša, lokalnim proizvodima, izvornošću. Standardi zahtijevaju kvalitetne turističke kriterije s naglaskom na tradiciju, uporabu lokalnih namirnica, materijala, priča, mirisa kako bi gost destinaciju mogao doživjeti u potpunosti. Na početku se utvrđuje početno stanje destinacije nakon čega se kontinuirano mjeri napredak svakoga dionika posebno, što u konačnici daje rezultat za cijelu destinaciju.

– Poticaj na suradnju s tvrtkom Feel IQM i pokretanje projekta „IQM destination Baška Voda“ želja je da se kvaliteta turističkoga proizvoda općine u cjelini i svih njezinih mjesta podigne na višu razinu, na kojoj će se u sinergiji javnoga i privatnoga sektora, odnosno svih dionika zajedničkoga turističkoga proizvoda, osigurati pretpostavke za održivi razvoj turizma; poboljšati gospodarske rezultate i društvene dobrobiti, odnosno dugoročno kvalitetan život stanovnika općine Baška Voda od turizma – izjavio je direktor Turističke zajednice općine Baška Voda Ante Jurišić.
MD/ foto

- Oglas -