Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKANi slova iz Grada o prijevozu srednjoškolaca, NLO: Prošlo je 18 dana...

Ni slova iz Grada o prijevozu srednjoškolaca, NLO: Prošlo je 18 dana neizvjesnosti!

Do danas nije poznato kako će se regulirati prijevoz srednjoškolaca koji pohađaju školu u Omišu ili Splitu, hoće li i dalje biti u cijelosti besplatno, ili će jedan dio ipak pasti na pleća roditelja. Iako su iz Grada Makarska još na početku drame najavili brzo priopćenje i iako je naknadno održan i sastanak s predstavnicima Prometa, za sada iz Grada nema ni slova.
Pokaze su kupili roditelji, a neizvjesnost i dalje traje jer je očito da ne popušta nijedna od strana.
NLO se o ovom problemu oglasio na svojoj stranici s apelom da se što prije razriješi mučna situacija u kojoj ispada spornih 250 kuna po učeniku koje Grad odbija platiti, a Promet odbija sam preuzeti razliku između propisane i komercijalne cijene.
– Prošlo je 18 dana od prestanka prava na besplatni autobusni prijevoz učenicima koji srednju školu pohađaju u Omišu i Splitu te 7 dana od sastanka makarskog gradonačelnika i tvrtke Promet Makarska na kojoj nije postignut dogovor oko daljnje suradnje spomenutih dionika, a temeljem koje bi se produžila ova socijalna usluga.
Iako je obećao što skoriju objavu javnog priopćenja o načinu sudjelovanja Grada u daljnjem sufinanciranja prijevoza učenika, makarski gradonačelnik Zoran Paunović to još uvijek nije učinio. Roditelji i djeca još uvijek ne znaju hoće li im i na koji način Grad isplatiti novac od kupljenih autobusnih karata i pokaza te što će se dogoditi s ovom uslugom u sljedećoj školskoj godini, poručuju iz NLO-a.
Po svemu sudeći, izmjena će iziskivati i izmjenu Odluke o socijalnoj skrbi što znači da će morati ići na Gradsko vijeće, budući se radi o drugom modelu sufinanciranja. A to opet znači – vrijeme.
Ivona Ćirak /foto M.D.
- Oglas -