Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKASUBOTA U DVORANI ARTE Zajednički koncert Gradskog zbora Makarska i Arc Vocalis...

SUBOTA U DVORANI ARTE Zajednički koncert Gradskog zbora Makarska i Arc Vocalis iz talijanskog Roseto degli Abruzzi

Program nadolazeće proslava Dana grada Makarske ponuditi će, između ostalog i jedno vrlo zanimljivo glazbeno događanje – zajednički koncert zborova Ars Vocalis iz talijanskog Roseto degli Abruzzi, te Gradskog zbora Makarska koji će se održati u subotu 12.listopada s početkom u 18:30 sati u prostoru dvorane Arte. Kako je poznato, s ovim talijanski gradom Makarska već dugo njeguje prijateljske odnose, a subotnji koncert nastavak je suradnje koja se zadnjih godina osim na sportskom( suradnja nogometnih klubova), intenzivirala i na kulturnom nivou.

Inače, prvi zajednički koncert zbora Ars Vocalis i Gradskog zbora Makarska održan je u svibnju prošle godine u Rosetu degli Abruzzi, prigodom njihove proslave Dana grada a ovo će biti idealna prilika da Makarani uzvrate na gostoprimstvu. Naime, naš Gradski zbor Makarska upravo u 2019.puni 20 godina postojanja – ovaj će koncert biti dio obilježavanja njihove godišnjice a idućeg tjedna, točnije u subotu 19.listopada, i sami će uz goste održati slavljenički koncert u dvortani Arte.

– Grad Roseto degli Abruzzi jedan je od ‘najstarijih’ gradova prijatelja grada Makarske, i veliko nam je zadovoljstvo što smo u posljednje dvije godine uspjeli napraviti konkretne pomake u suradnji naših dvaju gradova.Uz zbor Ars Vocalis, u Makarsku dolazi i gradonačelnik Sabatino di Girolamo koji će također nazočiti subotnjem koncertu, a to dovoljno govori o značaju kojeg naši prijatelji iz Roseta pridaju ovom događaju. Sigurni smo da će ovaj koncert za makarsku publiku biti prava glazbena poslastica i zato pozivamo sve naše sugrađane koji su u mogućnosti da nam se u subotu 12. listopada u 18,30 sati pridruže u dvorani Arte – doznajemo od Stručne suradnice za odnose s javnošću grada Makarske Ivane Pleić.
O.Franić

- Oglas -