Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKANajmlađa volonterka udruge Mike Nina Radalj (7): "Sad i prijatelji s kojima...

Najmlađa volonterka udruge Mike Nina Radalj (7): “Sad i prijatelji s kojima se družim znaju što je volontiranje”

Sedmogodišnja Nina Radalj najmlađa je volonterka udruge Mike. Ova učenica prvog razreda ne samo da želi pomagati, nego je i iznimno poduzetna, a njezina poticajna priča naprosto ne smije ostati neispričana.

Naime, Nina još nije učila brojeve do 100, ali kad su kune na njezinom malom štandu u pitanju, jako dobro barata deseticama. Nina još nema svoj brend nakita, ali se jako kreativno i fokusirano služi perlicama nižući ih u svoje male vesele kreacije. Ljubav prema pomaganju i ljubav prema izradi narukvica od šarenih perlica spojila je u jedno i svoju ideju par dana prije održavanja festivala Udruge Mike staloženo i ozbiljno izložila roditeljima.

– Već godinama mi volontiramo na festivalu Mike i prodajemo kokice, a Nina je uvijek tu bila i igrala se oko nas. Ove je godine došla s idejom da sama izrađuje narukvice i da ih prodaje. Rekla sam odmah da je to super ideja, ali nisam znala je li kasno za prijaviti je.

Kad sam rekla Mariji Ivanković, oduševila se. I tako smo išle u nabavku materijala i Nina je, eto, imala svoj štand, pripovijeda nam majka Anita.

Pitali smo Ninu što je to uopće volontiranje. Nije oklijevala.

– To je kada prodaješ nešto, a novac koji zaradiš daš udruzi. I onda udruga to da ljudima koji nemaju dovoljno novca, kao iz topa nam je objasnila 7-godišnjakinja.

Što su rekli ljudi kad su vidjeli tvoj nakit?

– Odmah su dolazili. Odmah sam sve prodala, veli Nina.

Izradila je 35 narukvica i nije joj to bio nikakav problem. Dapače…

– Baš mi je jako drago da sam mogla pomoći, kazuje Nina.

Znaju li tvoji prijatelji uopće što je to volontiranje?

– Neki prijatelji iz razreda ne znaju što je to, ali oni s kojima se družim znaju, odgovara malena sugovornica.

Osim što voli izrađivati nakit, Nina je donedavno išla na atletiku, a otkrila nam je još jedan novi hobi. Vatrogastvo!

– Planiram se upisati u male vatrogasce, skromno će Nina na naše pitanje o njezinim zanimacijama.

Zaključili smo kako je u duši prava volonterka. Dodat ćemo kako odrasta s očito ispravno usmjerenim vrijednostima, ali i humanitarna prodaja nakita i prijava u male vatrogasce bila je, uz dužno poštovanje roditeljima, ipak –  njezina ideja.

Ne sumnjamo da će najmlađa volonterka udruge Mike i ubuduće biti jako dobro svjesna da svi možemo doprinijeti zajednici. Imali 37, 57 ili samo sedam godina.

Ivona Ćirak /foto privatni album

- Oglas -