Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaNA PUTOVANJU ŽIVOTA Trojica mladih Francuza voze bicikle od Pariza do Jeruzalema....

NA PUTOVANJU ŽIVOTA Trojica mladih Francuza voze bicikle od Pariza do Jeruzalema. Susreli smo ih u Igranima

Tražeći interesantan foto motiv po Igranima, naš suradnik Goran Morović naletio je jučer na sjajnu priču o trojici mladih avanturista, Francuza, koji su se odlučili na ono što bi se moglo nazvati avanturom života – putovanje biciklima od Pariza do Jeruzalema između kojih stoji više od 3.300 kilometara udaljenosti. U pitanju su ‘Les Trois Barouleurs ‘ – 23-godišnji Pierre-Etienne, 25-godišnji Como te njihov prijatelj Pierre Emmanuel (25) koji su se prije neka tri tjedna uputila na putovanje iz Francuske a ovih dana su, očito, u prolasku kroz naše krajeve.

Kako nam kaže Morović, upoznao ih je kod kapelice u Igranima gdje su zastali pomoliti se prije nastavka putovanja a usput su mu i rado pozirali za fotografiju. Avantura mladih Francuza nas je zainteresirala pa smo se potrudili doznati i nešto više o njihovom putovanju. Naime, njihove doživljaje možete i sami pratiti na blogu Paris-Jerusalem, u kojem smo pronašli i par interesantnih zapisa od proteklih dana, ali nažalost nijedan vezan za Makarsku rivijeru. Prema posljednjem zapisu od prošle subote, zadnja postaja im je bila samostan u Karinu, a u prethodnim su danima doživjeli očito i lijepu i ružnu stranu vožnje u prirodi u ovo doba godine, primjerice kada su putovali ka Karlobagu.

-Prvih 90 kilometara smo progutali uživajući u vožnji po brdima iznad Jadranskog mora. Ali ako se ovog tjedna naučila ijedna lekcija, to je da stvari ne uzimate zdravo za gotovo…posljednjih 35 kilometara postali su noćna mora zbog južnog vjetra jačeg od 65 km na sat. Posvetili smo se psihičkoj i fizičkoj borbi koju smo napokon dobili nakon skoro 40 kilometara vožnje dolaskom u Karlobag u noći, a potom preko naših francuskih prijatelja došli u kontakt sa samostanom u kojem su nas ugostili preko noći – piše tako mladi Francuz prije nekoliko dana na svojoj stranici. Naravno, želimo im svu sreću u nastavku putovanja i što skoriji dolazak u Sveti grad.
O.Franić / foto Goran Morović

- Oglas -