Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaMUP izmijenio postupak predaje zahtjeva za osobne iskaznice i registraciju oružja

MUP izmijenio postupak predaje zahtjeva za osobne iskaznice i registraciju oružja

 Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je u četvrtak kako su zbog izvanrednih okolnosti za građane s područja pogođenih razornim potresom omogućili da zahtjeve za izradu osobne iskaznice i registraciju oružja predaju u bilo kojoj policijskoj upravi ili postaji u Hrvatskoj.

“Navedenom je zakonskom odredbom propisano da osoba u izvanrednim okolnostima uvjetovanim elementarnim ili drugim nepogodama, kao i u drugim iznimnim situacijama, zahtjev za izdavanje osobne iskaznice može podnijeti i u policijskoj upravi ili postaji koja nije mjesno nadležna prema mjestu njena prebivališta ili boravišta”, stoji u priopćenju MUP-a.

Osoba sa pogođenog područja stoga može podnijeti zahtjev za izdavanjem osobne iskaznice u bilo kojoj policijskoj upravi ili postaji bez obzira na svoje prebivalište ili boravište.

Iz MUP-a podsjećaju kako i dalje traj epidemija uzrokovana koronavirusom te su zbog toga izmijenjeni uvjeti važenja i izrade novih dokumenata, što je detaljnije opisano na poveznici.

Za građane koji imaju prebivalište na područjima pogođenim potresom te koji zbog tih okolnosti nisu u mogućnosti u zakonskom roku od 8 dana od dana nabave oružja (odnosno 60 dana od dana pravomoćnosti rješenja od nasljeđivanju) podnijeti zahtjev za registraciju oružja omogućuje se registracija oružja i nakon tog roka, najkasnije 30 dana od dana uspostave normalnog rada na upravnim poslovima policijskih uprava i postaja na pogođenom području.

Hina

 

- Oglas -