Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTMakarski biciklisti uspješni na Kupu Hrvatske

Makarski biciklisti uspješni na Kupu Hrvatske

U subotu 23. ožujka vozila se druga utrka Kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu (XCO)
Nastupio je i BK ‘Makarska’ u lovu na UCI bodove.

Na dobro poznatoj stazi u mjestu Žedno na otoku Čiovu nastupila su dva član kluba: Luka i Ivan Okmažić.

Vozilo se kružno, s tim da je jedan krug bio dužine 5 kilometara, a sastojao od strmih uspona i tehničkih spusteva, pa je staza zahtjevala od vozača veliku spretnost.

Najteži segment ove zahtjevne staze je sama podloga, koja je zapravo prirodni kamenjar, pa konstantno trese vozače,a osobito je trebalo prepaziti na gume, da ih se sačuva od bušenja.

Ulazak u proljetno vrijeme i više temperature isto su jedan od faktora koji su utjecali na utrku, ali su se naši vozači vrlo dobro snašli, naviknuti na treninge u takvim uvjetima. Nakon starta Ivan je odmah napao i zauzeo prvu poziciju. Tu poziciju je držao do kraja utrke i pokazao izuzetnu dominaciju, te na taj način potvrdio ulogu favorita i ovom prilikom.

Luka je od početka davao sve od sebe. Nakon starta je zauzeo vrlo dobru treću poziciju, koju je tijekom prvog kruga izgubio i spao na četvrto mjesto. Ovaj uspješni student arhitekture tu je poziciju zadržao do kraja i pokazao da se ne isplati odustajati.

– Prva klupska pobjeda u sezoni je optimističan pokazatelj pa možemo očekivati slične uspjehe u ostalim utkama za prvaka Hrvatske, bio to kup ili Državno prvenstvo. Tome bi pridonio i novi bicikl kojeg Ivan svakako zavijeduje kao najbolji sportaš u gradu – poručuju iz BK Makarska.

Forma se iz utrke u utrku diže i to je najbitnije. Članovi kluba nastavljaju s napornim treninzima, te se spremaju za prvu slijedeću utrku iza Uskrsa.
MD/ foto Ivan Dujić Duja

- Oglas -