Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOMakarska volonterka godine Perina Žanetić: ' Mladi moraju raditi s mladima. Kome...

Makarska volonterka godine Perina Žanetić: ‘ Mladi moraju raditi s mladima. Kome ćemo pomagati bolje nego jedni drugima’

Mlada Makarka Perina Žanetić ovogodišnja je dobitnica nagrade za volontera godine, čija je dodjela u organizaciji Savjetovališta Lanterna i ove godine okupila lokalne volontere u prostoru gradske vijećnice. Kao organizatorica niza društvenih i kulturnih događanja i programa u sklopu rada Udruge studenata Makarskog primorja (ujedno i dobitnika nagrade za Organizatora volontiranja 2022.), Žanetić je među najzaslužnijima za podizanje kvalitete života mladih u Makarskoj u proteklih godinu dana na jednu novu razinu.

Mada će nam u razgovoru dobaciti da u kontekstu ovogodišnje nagrade to nije važno, teško nam je ne spomenuti i činjenicu da Žanetić dolazi iz istaknute volonterske obitelji čije je zalaganje u čišćenju i očuvanju okoliša, pogotovo plaža, dobro poznato ne samo u našem gradu nego i šire.

– Prije svega bih se zahvalila svima iz Udruge studenata Makarske rivijere na podršci, bez koje se nijedna od ideja ne bi razvila u događanja koja smo na kraju uspjeli organizirati i provesti u proteklih godinu dana – kaže nam Perina, inače jedna od osnivačica Udruge studenata. -Projekt predstavljanja fakulteta makarskim srednjoškolcima pokazalo se bitnim i raditi ćemo ga opet, jer smo uspjeli pružiti podršku budućim brucošima u periodu kada im je ona najpotrebnija, uoči upisa na fakultete. Bilo je tu i dosta društvenog i zabavnog sadržaja koji je za sobom povukao veliki interes, od I Wanna Dance druženja, uključivanja mladih umjetnika u naša događanja, s druge strane imali smo uspješne Pub Quizove, te okupili 85 ljudi na studentskom putovanju u Budimpeštu. Bit svega je da je važno raditi s mladima, pogotovo ako si i sam mlada osoba jer kome ćemo pomagati bolje nego jedni drugima – dodaje Perina Žanetić.

Vezano za samu dodjelu nagrada volonterima, od ove godine ona nosi ime po nekadašnjoj predsjednici Lanterne Sanji Puharić, a uz volontera godine dodijeljeno je još nekoliko nagrada i zahvalnica. Ružica Čaljkušić dobila je nagradu u kategoriji Mlada volonterka do 25 godina, za Dugogodišnji doprinos zajednici volonterskim radom nagradu je dobila Olivia ,Prodan Ravlić. Već smo spomenuli Udrugu studenata Makarske rivijere kao dobitnika nagrade za Organizatora volontiranja 2022., a Posebno priznanje za izniman doprinos u društvu dobilo je Hrvatsko planinarsko društvo Adrion Gradac.

Ovim putem svim nagrađenima i svim, nominiranim volonterima; Maja Divić, Luki Srziću, Ivani Franić Miočević, Peri Radiću, Aniti Šarić, Teo Miocevic, Georgina Trifunovic, Branko Glavina, Mihaeli grabner, Udruzi MART, Marinku Baturu, Ivanu Šakiću te Tonki Ribičić – dobitnicima zahvalnica još jednom od srca česititamo i želimo im da i dalje promoviraju volonterstvo i budu nam svima primjer – poručili su iz Savjetovališta Lanterna na društvenim mrežama.
MD/foto: privatni album

- Oglas -