Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaMAKARANIN PROTAGONIST DRAME U CENTRU ZAGREBA Djevojka skočila u bujicu pomoći Josipu...

MAKARANIN PROTAGONIST DRAME U CENTRU ZAGREBA Djevojka skočila u bujicu pomoći Josipu Šimiću, danas joj se zahvalio pred kamerama

U sinoćnjoj poplavi koja je pogodila Zagreb herojskim se činom istaknula mlada Mirna Mrčela, koja je oko ponoći ušla u poplavljeni podvožnjak u Miramarskoj kako bi spasila vozača invalida, koji je zapeo u automobilu usred bujice i nije mogao izići.
Pomogla mu je da otvori vrata, on je izišao na krov i čekao vatrogasce, a ona isplivala s njegovom protezom. Uistinu hrabra reakcija mlade djevojke bila je jedna od udarnih vijesti, a danas popodne su novinarske ekipe popratile i susret Mirne s čovjekom kojeg je spasila nekoliko sati ranije. Oni Makarani koji su se zatekli uz prijenos 24sata vidjeli su poznato lice – u pitanju je naš Josip Šimić, koji već godinama s obitelji živi i radi u Zagrebu, no i dalje prilično često dolazi u Makarsku.

Kako je kazao, prilikom vožnje u onim uvjetima bilo je vrlo teško procijeniti radi li se o 50 cm ili dva metra vode u podvožnjaku. Automobil mu se ugasio na sredini podvožnjaka gdje je dubina bila najveća, a sam nije mogao izići vani i mogao se doslovno utopiti usred grada.-Skočila si u bujicu bez razmišljanja, beskrajno ti hvala – kazao je između ostalog Šimić. Mirni zahvaljuju, vjerujemo, i svi Makarani a njihov susret pogledajte u videu.

M.D: / screenshot 24sata

- Oglas -