Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaKvartet Scherzo nastupio u Franjevačkom samostanu

Kvartet Scherzo nastupio u Franjevačkom samostanu

Sinoć je u klaustru franjevačkog samostana, u sklopu obljetnice 60 godina Malakološkog muzeja, održan koncert kvarteta saksofona Scherzo. Riječ je o kvartetu osnovanom početkom akademske godine 2022./2023. na puhačkom odsjeku Umjetničke akademije u Splitu pod mentorstvom profesora Gordana Tudora. Čine ga Ivor Zlodre (sopran saksofon), Mate Šumanović (alt saksofon), Adrian Seleš (tenor saksofon) i Matija Petrić (bariton saksofon) koji zajedno sviraju i u drugim ansamblima.

Publika je uživala u repertoaru na kojem su se našli G. Rossini (for saxophone quartet), D. Detoni (Zaboravljene Muzike), E. Bozza (Andante et Scherzo), J. Gade (Jalousie), J. Hisaishi (Merry go Round of Life) i A. G. Villoldo (El Choclo).

Najveći je dosadašnji uspjeh kvarteta osvojena prva nagrada na državnom natjecanju HDGPP-a u III. kategoriji. Iako kvartet postoji tek nekoliko mjeseci, iza sebe imaju brojne nastupe od kojih se ističu nastupi u Opatiji, Jastrebarskom, Omišu, Sinju, Makarskoj, Koncertnoj dvorani Hrvatskog doma u Splitu te na Medicinskom fakultetu u Splitu i dr.

Program se nastavlja danas Vinorel radionicom pod vodstvom Tine Divić (Rintintina) u suradnji s OPG Puharić i OPG Radalj.
MD/ foto privatni album

- Oglas -