Nedjelja, 21 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaKUS NJEGA Klapa Adrion u petak obilježava 30 godina, nastupa i klapa...

KUS NJEGA Klapa Adrion u petak obilježava 30 godina, nastupa i klapa iznenađenja

Sezona kulturnih događanja u tučepskoj konobi KUS Njega u petak 1.ožujka donosi iznimnu glazbenu večer – druženje s klapom Adrion povodom 30 godina osnutka, a domaćin Damir Tomić je osim toga najavio i nastup klape iznenađenja, tako da posjetitelje i ovaj put očekuje vrlo zanimljiv program.

Klapa Adrion osnovana je u jesen 1993.godine, odabravši ime po najstarijem nazivu za Biokovo. U razdoblju aktivnog djelovanja bili su redoviti sudionici Festivala dalmatinskih klapa u Omišu na kojem su, u razdoblju od 1994. do 2012. nastupili, samo s jednom godinom stanke, ukupno 18 puta.

Najveći uspjeh postigli su osvojivši Brončani štit (2002.), Srebrni štit i Brončani leut (2007.), Srebrni štit (2009.), te nagradu za najbolju izvedbu nove skladbe (1996).

Uži sastav klape Adrion, pod nazivom Nugal nastupao je u tada novooformljenoj konkurenciji izvornih napjeva, u kojoj su nastupale samo klape do pet članova, i tri su godine zaredom odnijeli pobjedu po mišljenju stručnog ocjenjivačkog povjerenstva – zabilježeno je o slavnoj rmakaskoj klapi na stranicama Omiškog festivala.

MD/foto: Goran Morović

- Oglas -