Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaRIVIJERABaška VodaKOD PROMAJNE Spasili majku s dvije male curice koje je bura odnijela...

KOD PROMAJNE Spasili majku s dvije male curice koje je bura odnijela daleko u kanal

Zahvaljujući brzoj reakciji Ante Ćapina iz Promajne i gosta Andrzeja Blaszczaka, u popodnevnim satima spašena je majka s dvoje male djece u dobi od 3 i 5 godina. Što se događalo i kako je sve završilo ispričao nam je Ćapin koji je još uvijek pod dojmom akcije spašavanja.

– Danas popodne na udaljenosti od oko 2 km od obale, ispred lučice u Promajni, moj gost Andrzej Blaszczak i ja spasili smo s njegovim gliserom majku s dvoje malodobne djece. Bile su na dasci za veslanje (SUP) i jaka bura ih je odnijela već za minutu daleko u kanal. Mi smo ležali na žalu kad se pojavio muškarac koji je paničario i hvatao se za glavu trčeći s mula prema gostioni Azimut.

Drugi ljudi su gledali u pravcu mora i vidio sam malu crnu točku kako se brzo gubi u velikim valovima prema Braču. Viknuo sam Andreju “brzo pali gliser” i u tom trenu je vidjevši nas doplivao i taj čovjek koji je rekao da mu je na dasci žena i dvi male curice. Prošlo je par minuta dok ih nismo uočili u vjetrovitom i valovitom moru.

Kad smo došli blizu njih brzo smo ih podignili u gliser i polako se probijajući i kroz velike valove i jaki vjetar vratili nazad u lučicu. Tek mi se sad vratio život. Sreća da je mlada Čehinja iz Praga ostala prisebna u toj nevolji i držala ravnotežu na dasci te grlila obe curice. A sretni tata je ljubio sve tri kad su se ukrcale u gliser, ispričao nam je Ćapin kojega je otac spašenih djevojčica počastio bocom vina.
Ivona Ćirak/foto privatni album

- Oglas -