Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOKLUB ROCKATANSKY, POČETAK U 21 SAT Posjetite multimedijalnu izložbu 'Makarski picigin ispod...

KLUB ROCKATANSKY, POČETAK U 21 SAT Posjetite multimedijalnu izložbu ‘Makarski picigin ispod Žute’

Prostorije kluba Rockatansky večeras (četvrtak) će s početkom u 21 sat ugostiti multimedijalnu izložbu fotografija i video snimaka ‘Makarski picigin ispod Žute’ autora Vice Rudana te posvećenu autohtonoj dalmatinskoj igri koja je, naravno, već desetljećima popularna i među Makaranima. – Picigin je autohtoni dalmatinski sport koji je ujedno i stanje uma te neka vrsta životne filozofije . To je vjerovatno jedini sport na svijetu u kojem nema pobjedenika a samim time ni gubitnika . U Makarskoj se picigin prvi put spominje nakon 1. Svjetskog rata a sa sigurnošću mozemo reći da se kontinuirano igra od 2.Svjetskog rata .
Specifičnost makarske verzije ove igre je da uvijek igraju petorica koji dodaju lopticu svakom drugom igraču dok stoje u formaciji zvijezde .
Najpopularnije ‘stacije’ u Makarskoj su bile kraj nekadašnjeg malog mulića na Marineti, na plaži oko Žute kuće u Donjoj luci, te na plaži ispod hotela Dalmacija – stoji u najavi večerašnje izložbe. Otvaranje je u 21 sat, a za glazbenu podlogu zadužen je DJ Easy Walk.
O.F. / foto Goran Morović

- Oglas -