Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaKarin: Među novooboljelima u SDŽ 53 posto su osobe srednje životne dobi

Karin: Među novooboljelima u SDŽ 53 posto su osobe srednje životne dobi

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo  Željka Karin u petak je upozorila kako je među 436 novooboljelih osoba od koronavirusa u toj županiji njih 53 posto srednje životne dobi.

“Analizirajući rezultate vidimo da je srednjoj životnoj dobi od 30 do 59 godina najveći broj ‘pozitivnih’  – 53 posto,” rekla je Karin novinarima.

Po njeznim riječima sad nam u najvećem postotku obolijevaju osobe srednje životne dobi, a to je radno aktivna populacija te je upozorila na “mogućnost širenja virusa u kolektivima.”

Karin je izvijestila da je prema najnovijim podacima koji se odnose na novooboljele na području Splitsko-dalmatinske županije, osim tih 53 posto srednje životne dobi,  njh 14 posto ‘pozitivnih’  je u  dobi od 20 do 29 godina,  13,99 posto od 0 do 19 godina i 5,7 posto novooboljelih u životnoj dobi od 60 do 69 godina. Preostali,  kako se izrazila, neznatni brojevi se odnose na stariju životnu dob.

Ona je također rekla da se polovica od ukupnog broja novooboljelih na području Splitsko-dalmatinske županije odnosi na osobe koje su zaražene u kontaktima, uglavnom u obiteljima na druženjima ili zabavama.

“Ne treba se okupljati u većem broju jer je evidentno da se tako bolest koronavirusa širi,” rekla je Karin.

(Hina)

- Oglas -