Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaKAKO JE MILANOVIĆ OČARAO DESNIČARSKE MEDIJE Od 'veleizdajnika' do 'našeg Orbana'

KAKO JE MILANOVIĆ OČARAO DESNIČARSKE MEDIJE Od ‘veleizdajnika’ do ‘našeg Orbana’

Dojučerašnji “veleizdajnik” koji je “štitio udbaše”, preko noći je postao “naš novi Orban”, “Zoki kralj”, “državnik kakvog je Hrvatska čekala”, piše u nedjelju Jutarnji list.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović prije samo sedam mjeseci svečano je prisegnuo za petog hrvatskog predsjednika na dužnost na koju je došao uglavnom glasovima lijevo liberalnih birača. Danas je novopečena zvijezda desničarskih medija i desnih Facebook komentatora, donosi dnevik.

Od izbijanja afere Janaf zahvaljujući gotovo svakodnevnim obračunima s političarima s centra ili ljevice, s profesorom političke filozofije Žarkom Puhovskim, napadima na GONG, B.a.b.e nevladine udruge koje desnica doživljava kao ljevičarske, na kritičke medije i novinare, Milanović se probio na naslovnicu opskurnog ultradesničarskog Hrvatskog tjednika i desnog tabloida 7 dnevno. Hrvatski tjednik njegove je fotografiju ukrasio naslovom “King Kong koji je rasturio ljevičarski ptičji rezervat”, a tjednik 7 Dnevno na naslovnoj ga stranici naziva “Našim predsjednikom”.

Velimir Bujanec koji rađanje nove neočekivane desničarske zvijezde prati iz samoizolacije u kojoj je zbog korone, ne može se obraniti od zahtijeva vjernih gledatelja “Bujice” da u toj emisiji ugosti Milanovića.

Na svom je Facebooku nedavno objavio da je “doslovce zatrpan upitima hoće li zvati Zorana Milanovića u Bujicu”. Bujanec ih poziva na razum i prijekorno poručuje da su prebrzo Milanoviću “skočili u krilo”… Ipak će, poručuje, slijediti volju gledatelja: “Milanovića možemo zvati u Bujicu samo ako tako odluče gledatelji, piše Bujanec na svom Facebooku, donosi Jutarnji list.
Hina/foto MD

- Oglas -