Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAJure Brkan: Potraživanja Romane d.o.o. prema Gradu datiraju iz mandata Tonča Bilića...

Jure Brkan: Potraživanja Romane d.o.o. prema Gradu datiraju iz mandata Tonča Bilića i nemaju nikakve veze sa mnom

Gradonačelnik Makarske Jure Brkan javio nam se s reakcijom na tekst “NEJASNI POSLOVI I ODNOSI Poduzeće Romana od Grada Makarska traži – 2,2 milijuna kuna“, kojeg smo objavili jučer. Reakciju prenosimo u cijelosti.

– Prisiljen sam reagirati jer se naslovom teksta, kao i zadnjom rečenicom u kojoj vaša novinarka Ivona Ćirak poentira, insinuira da potraživanja Romane imaju veze sa mnom kao gradonačelnikom Makarske a da bi se ta tvrdnja još pojačala spominje se i moja ,,snažna podrška izgradnji plaže hotela Romana”.

U tekstu intrigantnog naslova, naime, preskočeno je ona osnovna informacija: da potraživanja Romane d.o.o. datiraju iz mandata bivšeg gradonačelnika Tonča Bilića i da je Grad zbog toga na sudu sa Romanom d.o.o. i da potraživanja niti sudski postupak nemaju baš nikakve, ali nikakve veze sa mnom kao gradonačelnikom.

Dakle, ako i postoje nejasni odnosi( kako je izjavila SDP-ova gradska vijećnica Gordana Muhtić na sjednici Gradskog vijeća, a od koje je izraz preuzela i a vaša novinarka), onda ti nejasni odnosi postoje zahvaljujući bivšem gradonačelniku Tonću Biliću, odnosno između Tonća Bilića i Romane d.o.o.

Zato što je Romana d.o.o. tužila Grad Makarsku pozivajući se na usmeni dogovor s bivšim SDP-ovim gradonačelnikom Tonćem Bilićem , koji im je, kako tvrde u tužbi, rekao da grade Ulicu Ivana Gorana Kovačića, a da će im sredstva biti naknadno refundirana od strane Grada Makarske.

Na tužbu su se odlučili nakon što je Grad Makarska odbio platiti račune koji su poslani Gradu Makarskoj a koji iznose 2.183.353,00 kuna. Računi su došli meni kao gradonačelniku, a odbio sam ih platiti zato jer ne želim završiti u zatvoru. Ne mogu platiti račune ako nije proveden nikakav postupak javne nabave niti su za to osigurana sredstva u proračunu.

Na ovu temu nisam namjeravao govoriti u javnosti jer samo želio ostati korektan budući da se radi o sudskom postupku koji je u tijeku i činjenice se moraju tek utvrditi.

No, zanimljivo je da je to napravila upravo SDP-ova vijećnica Gordana Muhtić postavivši mi na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća pitanje za vrijeme rasprave o točki ,,Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje srpnja-prosinac’ 2020.” i tako iznenadivši i bivšeg gradonačelnika Tonća Bilića koji naravno jako dobro zna o čemu se radi.

Je li Gordana Muhtić to znala ili ne neću nagađati jer bi to već bilo miješanje u unutarstranačke odnose, ali jedina stvar koju aktualna gradska vlast ima s tim predmetom jest što je na tužbu Romane u našem mandatu uložen prigovor.

Radi interesa Grada Makarske, i svih njezinih građana, nadam se da Romana d.o.o. neće dokazati svoje navode iz tužbe jer će građani Makarske, zahvaljujući SDP-u, opet morat plaćat usmene dogovore bivšeg gradonačelnika.

Građani još nisu zaboravili kako je bivši gradonačelnik Tonći Bilić s odvjetnikom Danom Marinović usmeno dogovorio najskuplju odvjetničku tarifu koja nas je koštala 2.000.000,00 kuna. I u tom slučaju smo završili na sudu, pa je bivši gradonačelnik na sudu priznao da je s Danom Marinovićem imao usmeni dogovor.Nadam se da se to opet neće dogoditi – stoji u gradonačelnikovom reagiranju.

M. D.

 

- Oglas -