Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAJE LI MOGUĆE Makarska dobila magistru biokemije, laboratorij konačno ekipiran

JE LI MOGUĆE Makarska dobila magistru biokemije, laboratorij konačno ekipiran

Nakon vijesti o dolasku doktorice radiologije dr. Maje Pandže u makarski Dom zdravlja, gdje je zaposlena na puno radno vrijeme, drago nam je biti glasnik pozitivnih novitada s područja lokalnog zdravstva koji nam je uvijek bio jedna od glavnih tema.

Naime, Makarska je dobila magistru biokemije, čime makarski laboratorij napokon dobiva uvjete za raditi analize uzoraka! Kako doznajemo od dr. Marka Rađe, ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, na natječaj koji su raspisali javila se dr. Ivana Bašić iz Sesveta.

– U Zagrebu je radila u jednom privatnom laboratorij LabPlus, a nakon što je vidjela naš oglas, javila se, dogovorili smo se i evo, sada radi u Makarskoj, otkrio nam je Rađa.

Na pitanje kako će ubuduće raditi makarski laboratorij iz kojega su se uzorci slali u Split te se krv mogla vaditi samo u jutarnjim satima, odvratio je kako se uređaji podešavaju te kako će u najboljem slučaju analiza “proraditi” tijekom idućeg tjedna.

Uzorci za hitne pretrage moći će se uzimati tijekom dana, pa će biti moguće izvaditi i analizirati pretrage poput CRP-a, hemoglobina, GUK-a, leukocita, sedimentacije itd.

Zanimalo nas je je li i magistri riješeno pitanje smještaja kao i doktorici radiologije.

– U tijeku je rješavanje, do tada je kolegica smještena u sobama za sportaše u sklopu Gradskog sportskog centra. Naime, Grad Makarska više nema gradskih stanova koje bi mogao ustupiti te su u potrazi za stanom u privatnom najmu. Financijski ćemo pokrivati zajednički, Grad Makarska i Splitsko-dalmatinska županija. Hoće li to biti 50:50 ili u nekom drugom omjeru, nismo definirali, rekao je ravnatelj.

Ivona Ćirak /foto I.Ć.

- Oglas -