Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaIZBORI 2021.IZBORI 2021 Zoran Paunović: Makarska je napokon složna i ne dijeli se...

IZBORI 2021 Zoran Paunović: Makarska je napokon složna i ne dijeli se više na lijevo i desno

U svojem prvom obraćanju, nakon što su bili poznati prvi neslužbeni rezultati, Zoran Paunović zahvalio se cijelom timu kazavši kako je svatko dao sebe pojedinačno u ovu kampanju.

– Ostvarili smo dosta dobar rezultat, međutim, to je i dalje velika obveza. Bitno je da ne slavio previše jer sutra nas čeka novi dan, nove obaveze…Makarska je zaista složna i ne dijeli se više na lijevo i desno, složna je u tome da da svi očito želimo imati grad kojim se ponosimo, kazao je Paunović dodajući kako će početi raditi maksimalno čim preuzmu vlast.

Suzdržanost i izostanak euforije Paunović je objasnio time da radost zbog dobivenih izbora nešto drugačije pokazuje.

– Jako sam sretan, samo nisam od onih koji će skakati po stolovima od sreće, ja to više proživljavam u sebi, rekao je budući gradonačelnik napominjući kako će od novinara očekivati da budu korektiv i da im pušu za vratom.

Zamjenica Antonia Radić Brkan zahvalila se Makaranima na hrabrosti da, kako je rekla, po prvi put zaokruže promjenu.

– Zahvaljujem se i SDP-u koji me prihvatio kao nestranačkog kandidata i pokazao jedan festival demokracije. Ovaj rezultat obvezuje, nadam se da ćemo uspjeti graditi nekakvu drugačiju Makarsku, Makarsku kojom se ponosimo, komentirala je Radić Brkan.

Na komentar kako je susret s i dalje aktualnim gradonačelnikom Jurom Brkanom koji mu je došao čestitati bio jako srdačan, Paunović je odvratio kako se Jure i on jako dugo poznaju.

– Prijatelji smo i cijelu smo srednju školu proveli skupa. Cijela kampanja nije išla ispod pojasa, pokušavali smo držati pristojan diskurs te nam Jure može pridonijeti kao produžena ruka u Saboru. To nam je svima potrebno, na svim razinama vlasti moramo imati konsenzus kako bismo pokrenuli Makarsku, rekao je Paunović.

Na pitanje jesu li već dobili nekakav savjet od Brkana, Paunović je kazao kako će zajedno sjesti i razgovarati, te proći sve projekte. – Završavat ćemo sve započete projekte, od vrtića pa do žičare koja je razvojni projekt koju ćemo, vjerujem, završiti. Nadam se da ćemo započeti barem još tri vrtića, te moramo okupiti ljude koji nešto znaju kako bismo povukli što više novca u sljedećem proračunskom razdoblju 2021-2027. To su ogromne prilike i veliki infrastrukturni projekti, istaknuo je.

Ivona Ćirak /foto O.Franić

- Oglas -