Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOHotel Rivijera radove vrijedne 7,5 milijuna eura privodi kraju: Ponosimo se s...

Hotel Rivijera radove vrijedne 7,5 milijuna eura privodi kraju: Ponosimo se s 258 maslina koje su sve ostale sačuvane

Turističko naselje Rivijera svoja vrata pod novim Sunny brendom otvorit će početkom lipnja, navodi se u odgovoru koji smo iz Imperial Riviere dobili od Jelene Ceković iz PR službe.
– Ulaganja se procjenjuju na nešto više od 7,5 milijuna eura i to u preuređenje svih hotelskih sadržaja, renoviranje 250 soba, od čega će 171 soba dobiti potpuno novi, moderan i osvježavajući dizajn. Zabava za obitelj podiže se na novu razinu sa novim Softplay i Smartplay zonama, Game lounegom, vanjskim igralištem i zonom s trampolinima koje će oduševiti svako dijete. Sunny Restoran također će biti preuređen te će nuditi opciju Sunny doručak & brunch.Turističko naselje Rivijera smješteno je u šarmantnom masliniku prepunom mediteranskog bilja i stabala, a osobito se ponosimo sa 258 stabala maslina autohtonih sorti koje su sve sačuvane prilikom ove rekonstrukcije turističkog naselja. Imperial Riviera planira nastaviti ulagati u Turističko naselje Rivijera ovisno o zahtjevima emitivnih tržišta i ostalim uvjetima za razvoj te lokacije u turistički proizvod više dodane vrijednosti, stoji u odgovoru na naš upit.

U upitu smo se, inače, zanimali i za stari projekt koji je uprava Imperial Riviere predstavila prije nekoliko godina i koji je uključiuvao rušenje centralnog hotela i izgradnju novoga sjeverno, seljenje teniskih terena također ispod magistrale te potpuno novu prometnicu. Sve je to iziskivalo izmjene Prostornog plana grada Makarske, što je kod izmjena 2020. godine tadašnji gradonačelnik odložio za sljedeći postupak izmjena. No to se kod posljednjih izmjena nije dogodilo budući je Grad Makarska radio samo na korekcijama tekstualnog dijela.
Kako bilo, upitali smo Imperial Rivieru je li uprava odustala od tog projekta, no nismo dobili odgovor.

S obzirom da se radi o velikom financijskom zalogaju i obuhvatnom ulaganju u jedan novi-stari koncept, očito je da nema nikakvog smisla govoriti o ideji koja je prezentirana prije nekoliko godina, no zbog dugotrajnih birokratskih procedura nikad nije došla na red.
S obzirom da su u Rivijeri sačuvana sva stabla maslina te da neće nestati mediteranski retro-štih, građanima će možda biti i draže da se išlo na ovu verziju.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -