Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAGRADONAČELNIK O DAVANJIMA ZA SPORT Pod rekordne iznose naveli i - kupnju...

GRADONAČELNIK O DAVANJIMA ZA SPORT Pod rekordne iznose naveli i – kupnju Zmajevog prostora i WTA turnir

U polugodišnjem izvješću gradonačelnika za period od srpnja do prosinca prošle godine dio je posvećen sportu. Prema gradonačelnikovom izvješću, stvorili su uvjete da 2022. bude rekordna godina po izdvajanjima za sport. U sredstva namijenjena sportu uvršten je novac za redovan rad Gradskog sportskog centra i sportskih udruga, manifestacije, nagrade za sportske uspjehe te ulaganje u iznosu od 2,7 milijuna kuna u pomoćni teren na GSC-u Makarska.

Što se tiče davanja za redovni rad sportskih udruga, povećana su u odnosu na ranije samo za 100 tisuća kuna, što je marginalno povećanje, osobito s obzirom na to da je Grad Makarska sada napokon oslobođen kredita za sportsku dvoranu. Nastavilo se s istim iznosom za trenere mlađi

No začuđuje da je u kategoriju sporta uvrštena i kupnja Zmajevog poslovnog prostora na Kačićevom trgu, plaćenog 1,9 milijun kuna. Nije jasno kakve to veze ima sa sportom u Makarskoj, osim ako je prostor kupljen kako bi se spasilo Zmaja kojemu je nedugo prije ukinut povlašteni status upravo s ciljem kako bi svi imali iste startne pozicije.

Još manje je jasno kako u sport spada dovođenje u Makarsku WTA – Međunarodnog teniskog turnira za žene, za što je gradonačelnik istaknuo da nosi brojne benefite za sam grad, ne samo u smislu promocije, već i povećanja turističke potrošnje i sveukupne ekonomske koristi. No čak niti u obrazloženju nije naveden benefit za makarski sport.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -