Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERAGradacGRADAC Zbog zatvorene "Labinece" i "Lagune" minusi do 15 posto, mađarski investitori...

GRADAC Zbog zatvorene “Labinece” i “Lagune” minusi do 15 posto, mađarski investitori obećali skoru renovaciju

Cijela Gradačka rivijera imala je, kako doznajemo od Matka Burića, načelnika općine Gradac, izvrsnu turističku sezonu te su odlične rezultate ostvarili i Drvenik, i Podaca, i Zaostrog, i Brist. Međutim, sami Gradac je u minusu od 15-ak posto zbog dvaju zatvorenih hotela, “Labinece” i “Lagune”, koje je kupila mađarska grupacija Indotek Group.

Ova dva hotela zajedno broje oko 1200 ležajeva. Činjenica da ovog ljeta nisu bili na tržištu zasigurno je značajno utjecala na turističku sliku, što nam je potvrdio i načelnik Burić.

– Cijela istočna laguna, odnosno tamošnji ugostiteljski objekti, sigurno su zabilježili lošiji promet jer su oba hotela bila zatvorena. Investitori nisu željeli raditi u hotelima kojima je potrebna renovacija pa su ih zatvorili, a renoviranje su najavili za kraj rujna. Ide se na širenje kapaciteta soba kako bi se dobio veći broj zvjezdica, uređenje interijera, kao i uvođenje novih sadržaja poput wellnessa. Nadamo se da će se uskoro krenuti s najavljenim radovima vrijednim 17 milijuna eura, dok su za “Lagunu” najavili adaptaciju za 2024. godinu, kazao nam je Burić.

Hoće li se “Labineca” do iduće sezone staviti u funkciju, nezahvalno je prognozirati, no svakako je dobra stvar da se radovi izvode unutar postojećih gabarita te neće trebati čekati akte za gradnju.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -