Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAGrad objavio javni poziv za priznavanje prava na besplatnu godišnju pretplatu u...

Grad objavio javni poziv za priznavanje prava na besplatnu godišnju pretplatu u Gradskoj knjižnici

Grad Makarska objavio je javni poziv umirovljenicima te djeci i odraslima s postotkom invaliditeta iznad 50 posto, da se prijave u Gradsku knjižnicu Makarska radi prava na besplatnu godišnju pretplatu.

– Ovim Javnim pozivom pozivaju se zainteresirani umirovljenici sa navršenih 65 godina života sa prebivalištem u gradu Makarskoj kontinuirano tri godine od dana podnošenja zahtjeva i sa mirovinom do 550,00 eura da podnesu zahtjev za priznavanje prava na besplatnu godišnju pretplatu u Gradskoj knjižnici Makarska.

Pozivaju se djeca s invaliditetom s utvrđenim postotkom invaliditeta iznad 50 posto i osobe s invaliditetom sa utvrđenim postotkom invaliditeta iznad 50 posto i prebivalištem u gradu Makarskoj kontinuirano tri godine od dana podnošenja zahtjeva da podnesu zahtjev za priznavanje prava na besplatnu godišnju pretplatu u gradskoj knjižnici Makarska.

Potrebna dokumentacija koja se uz zahtjev dostavlja:

1. Kopija osobne iskaznice (obostrano),
2. Odrezak od mirovine ili potvrdu banke ili HZMO-a o isplati mirovine,
3. Rješenje HZMO o postotku invaliditeta,
4. Prijava u Gradsku knjižnicu Makarska.

Prijava se podnosi od 10. siječnja do 31. siječnja 2024. godine u Gradskoj knjižnici Makarska na adresi Don Mihovila Pavlinovića 1/1.

Zahtjevi za priznavanje prava bez sve priložene dokumentacije (dokaza), i primljeni izvan roka utvrđenim javnim pozivom neće biti razmatrani i smatrati će se odbijenim.

-Promjena u odnosu na prošlu godinu kad su predmetno mogli koristiti umirovljenici s mirovinom do 465,00 eura je iznos mirovine do 550,00 eura, a sada se uz zainteresirane osobe umirovljenike sa navršenih 65 godina života i prebivalištem u Makarskoj, mogu javiti i DJECA s poteškoćama u razvoju s utvrđenim postotkom invaliditeta iznad 50% i OSOBE s invaliditetom s utvrđenim postotkom invaliditeta iznad 50% – objavili su iz Grada.

Obrazac možete preuzeti na ovom LINKU.

- Oglas -