Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTFutsal: Velike promjene u Novom Vremenu

Futsal: Velike promjene u Novom Vremenu

I dok aktualna sezona još uvijek traje, makarsko Novo Vrijeme već je počelo slagati igračku križaljku za sljedeću sezonu. Prije nekoliko dana pisali smo o povratku Ivana Božovića za kormilo prve ekipe, a sada je došao red i na rubriku odlasci.

Boje Novog Vremena od naredne sezone više neće braniti Jakša Herceg, Mate Vuković, Vedran Kazazić i Marin Musinov. Četiri igrača koja su u proteklih desetak godina ugradili veliki dio u najveće klupske uspjehe, odlučili su da je došlo vrijeme za rastanak.

Vedran Kazazić prvi službeni nastup za Novo Vrijeme imao je 17.12. 2009. u kup utakmici u Vrgorcu. Odmah se vidjelo da je riječ o iznimnom talentu koji bi u narednim godinama mogao igrati veliku ulogu u ovoj ekipi. Ta predviđanja vrlo brzo su se obistinila, te je „Veki“ postao neizostavan kotačić u igri Novog Vremena. Tijekom ovih 15 godina upisao je 328 nastupa, a protivničke mreže tresao je rekordnih 185 puta (po čemu je najbolji strijelac u povijesti kluba). U dresu Novog Vremena osvojio je tri naslova prvaka Hrvatske (2017/2018., 2018./2019., i 2021./2022.), jedan kup i jedan Superkup, te tri puta zaigrao u Elitnoj rundi Lige prvaka.

Nakon desetljeća i pol povedenom u klubu, Kazazić je odlučio završiti svoju igračku karijeru.

Jakša Herceg svoju sportsku karijeru započeo je u nogometu, točnije u Zmaju, no paralelno uz to igrao je i futsal (debitirao za Novo Vrijeme 22.12. 2007. protiv Adriacinka). Dobre predstave na njegovim vratima nisu prošle nezapaženo te se Herceg po završetku srednje škole priključio NK Zagrebu. U redovima Pjesnika proveo je dugih 9 godina, no unatoč tome nije se naigrao. Sve to navelo ga je da se vrati u Makarsku, te se 2017. priključio Novom Vremenu. Herceg je, zajedno sa svojim kolegom i prijateljem Baškovićem godinama uspješno čuvao gol Novog Vremena. Iako je puno češće bio u ulozi rezervnog vratara to ga nije nimalo omelo. Dapače, svaki put kad bi dobio priliku odradio bi fenomenalan posao, a posebno će ostati zapamćene njegove obrane u majstorici polufinala protiv Futsal Dinama u Domu sportova.
U 35. godini, Jakša završava svoj malonogometni put, no već početkom sljedeće sezone trebao bi započeti onaj trenerski.

I Mate Vuković svoj početak imao je na nogometnom terenu. Njegov prvi klub bio je Zmaj, a dobra izdanja u crvenom dresu odvela su ga najprije u Zadar, a potom i HAŠK. Međutim, proboj među velike išao je vrlo teško te se vratio u svoj grad. Nakon kratkog perioda provedenog u Zmaju, Vuković je paralelno igrao za Jadran iz Tučepa i Novo Vrijeme (za koje je debitirao još 31.10. protiv Torcide). Ulaskom u elitni rang hrvatskog futsala, u potpunosti se fokusirao na ovaj sport. S kapetanskom trakom oko ruke Mate je na parket istrčao čak 365 puta, pri čemu je tri puta podizao pehar prvaka Hrvatske. Početkom ove sezone, Vuković je pretrpio tešku ozljedu, nakon koje je uslijedila višemjesečna pauza. Dugi i iscrpljujući oporavak na neki način ga je prisilio da završi svoju karijeru (i Mate bi se, baš kao i Jakša, uskoro trebao naći u ulozi trenera).

Marin Musinov malonogometnu karijeru počeo je u rodnom Splitu, iz čijih je Meja i stigao u Makarsku. Za klub je debitirao 24.02.2015., kada je Novo Vrijeme u kup utakmici gostovalo kod zagrebačke Uspinjače. Musinov se vrlo brzo pokazao kao pravo pojačanje te je postao „ministar obrane“. No, značajan obol dao je i u napadačkom djelu, te je u 240 nastupa zabio 62 pogotka. U Novom Vremenu proveo je ukupno 9 godina, no u dva navrata (jednu sezonu je u međuvremenu odigrao za Split). Veliki dio tog perioda Musinov je proveo na cesti. Naime, Marin je živio i radio u Splitu, dok je u Makarsku dolazio samo na treninge i utakmice, nakon kojim se odmah vraćao u svoj rodni grad. U takvo sportsko-poslovnom ritmu nije nimalo lako pronaći adekvatni balans, no on je ipak uspio. Međutim, godine života u takvom ritmu prilično iscrpljuju, zbog čega se Musinov u konačnici odlučio napustiti „bijeli“ brod.
Piše: Dora Srzić/ foto MNK Novo Vrijeme

- Oglas -