Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTFutsal mercato: Posljednjih dana vrlo prometno podno Biokova

Futsal mercato: Posljednjih dana vrlo prometno podno Biokova

Zimski malonogometni mercato ulazi u svoju završnu fazu. No, to ne znači da zanimljivosti izostaju. Dapače, ovih dana je vrlo redovima Novog Vremena. Makarski klub reprezentativnu stanku iskoristio je za promjene u igračkom kadru.

Novo Vrijeme zabilježilo je dva ulazna i dva izlazna transfera. Makarsku su napustili Rafinha i Duje Vladović, dok su se klubu priključili Dominik Čičić i Davi Dos Santos Melo Araujo.

Najveće iznenađenje definitivno je odlazak Rafinhe, koji se ove sezone (naročito u proljetnom dijelu prvenstva) nametnuo kao jedan od stožernih igrača.
Brazilski lijevi bek podno Biokova je stigao kao veliko pojačanje iz Crnice, te je u periodu provedenom u dresu Novog Vremena pokazao sve svoje kvalitete i bio važan faktor ekipe Duje Bajrušovića. Dapače, on i Lima početkom proljeća prometnuli su se u dva najbolja klupska igrača, te su među najzaslužnijima za odlične igre u uvodnim kolima nastavka HMNL. Upravo zato, Rafinhin transfer bio je veliki šok za sve navijače makarskog kluba. No, brazilski majstor dobio je ponudu koja se ne odbija, te je iz Makarske preselio u Kinu.

Drugi igrač koji je napustio redove Novog Vremena je Duje Vladović. Ovoljetno pojačanje nije se dugo zadržalo podno Biokova. Mladi desni bek nije se uspio nametnuti treneru Bajrušoviću te se odlučio vratiti u Split. Donedavni kapetan tako se vrlo brzo vratio u dobro mu poznato okruženje, u kojem će nadamo se, ponovno dohvatiti staru formu.

Osim odlaznih, Novo Vrijeme zabilježilo je i dva zanimljiva dolazna transfera. U oba slučaja riječ o iznimno talentiranim mladićima, pa se može reći da je Novo Vrijeme uložilo u budućnost. Makarani su napravili svojevrsnu razmjenu igrača sa Splitom. Duje Vladović vratio se u bivši klub, a Novom Vremenu se priključio Dominik Čičić. Riječ je o bivšem juniorskom reprezentativcu koji je dosadašnju karijeru gradio nastupajući za Aureliju i Split, a sada je dobio priliku za dokazivanje na višoj razini.

Drugo i za sada posljednje pojačanje našeg kluba je Davi Dos Santos Melo Araujo. Dvadesetogodišnji Brazilac u Makarsku dolazi iz Magnus Futsala, te će mu ovo biti prvi europski angažman. Perspektivni desni bek bio je neizostavna karika Magnusa na putu do finala U-20 Pauliste. Dapače, Davi se upisao u strijelce u svim važnijim utakmicama (četvrtfinalu, polufinalu i finalu).

Čičić i Davi mogli bi debitirati već za vikend, kada Makarani idu u goste Crnici.
Dora Srzić / foto MNK Novo Vrijeme

- Oglas -